Ropogott a hó a talpunk alatt

2020.12.10. 13:17

Fehérbe öltözött a Kőszegi-hegység – Őszből a télbe autóztunk (Fotógalériával)

Velem fölött a hegyre vezető úton hószállingózásba váltott az eső. A Szent Vid-kápolnánál már több centi vastag friss hó ropogott a talpunk alatt.

Cseh-Egyed Bernadett

20201210 Havazott a Kőszegi hegységben, Szent-Vid kápolna, Velem, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Őszből a télbe autóztunk csütörtök délelőtt: Velem fölött a hegyre vezető úton hószállingózásba váltott az eső. A Szent Vid-kápolnánál már több centi vastag friss hó ropogott a talpunk alatt.

Éjszaka 400 méter alá süllyedt a hóhatár, mintegy 7-8 centi hó hullott nemcsak a hegycsúcsokon – számolt be a Kőszegi Időjárás Előrejelzés közösségi portál. Csütörtök kora délelőtt mi is útnak indultunk: néhány behajló és letört faág nehezíti a közlekedést, az utak egyébként járhatóak, csak havasak, latyakosak.

Fotó: Cseh Gábor

Több kisgyermekes család vette birtokba a friss hótakarót: a Kőszegen élő, kétéves Mátét szülei hozták fel a hegyekbe, most találkozott először a fehér csodával. Találkoztunk az unokákat szánkóztató nagymamával és több sétáló, hógolyózó gyermekkel is.

Mátét szülei vitték fel egyet kirándulni, most találkozott először a hóval
Fotó: Cseh Gábor

Pétervári Tibor, a Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelője érdeklődésünkre elmondta: holnapra mindenütt megszűnik a csapadék. Két Celsius-fok körül alakul a hőmérséklet, így túl sokáig nem élvezhetjük a fehér tájat. Holnaptól eső helyett köd jön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában