Feloldják a látogatási tilalmat az idősotthonokban karácsonykor? – Válaszolt az operatív törzs

Az operatív törzs felé lapunk is feltette azt a kérdést: látnak-e esélyt arra, hogy az idős- és szociális otthonokban karácsonykor feloldják a látogatási tilalmat?

Tersztyánszky Krisztina

A szerdai tájékoztatón Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője elmondta: az idősek otthonaiban továbbra is érvényben van a látogatási tilalom. Az ünnepek közeledtével és az idősek lelki egészségének megőrzése érdekében azonban meg fogják teremteni annak lehetőségét, hogy az idősek és a hozzátartozók kapcsolatot tarthassanak egymással ebben az időszakban. Erre vonatkozóan határozat fog születni, amit a szociális intézmények, idősotthonok a napokban megkapnak.

Fél évig még marad a járványügyi készültség

Az operatív törzs szerdai sajtótájékoztatóján, Gál Kristóf, az ORFK szóvivője elmondta azt is, hogy a kormány újabb fél évvel meghosszabbította a járványügyi készültséget. A tömegközlekedési eszközökön a járművezetőknek nem kötelező maszkot viselniük. 183 személlyel szemben intézkedtek a maszkviselés megszegése miatt szerdán a rendőrök.

Az operatív törzs teljes szerdai sajtótájékoztatójáról ITT írunk részletesen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában