Véget ért a projekt

2020.12.11. 07:00

Foglalkoztatás és partnerség: összegzés

A végéhez ért az Észak-Vas Megyei Foglalkoztatási Együttműködés 2017-ben kezdődött projektje. A partnerek tegnap online összegezték az elmúlt három év eredményeit, tapasztalatait. Rugalmasság, összefogás – ezek a legfontosabb jellemzők.

Vas Népe

A TOP-projektre 614 millió forint támogatást nyert három évvel ezelőtt a konzorcium. Az együttműködésre alapozott programba a Kőszegi, a Celldömölki és a Sárvári járásban élő, munkaerőpiaci szempontból hátrányos helyzetű regisztrált álláskeresők kerülhettek be: összesen 408 főt vontak be, közülük 280- an jutottak munkához. A térségi munkáltatók a projekt révén több mint 260 millió forint bérköltség-támogatásban részesültek. Mindehhez 113 ember önfoglalkoztatóvá válását segítette a program.

Básthy Béla, Kőszeg polgármestere, az irányító csoport elnöke a partnerek összefogását, rugalmasságát emelte ki – mint a projekt fontos jellemzőjét. Dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke az együttműködés példaértékű gyakorlatáról beszélt a záróeseményen.

Az eltelt három év eredményeit pedig Rodler Tamás, a Vas Megyei Kormányhivatal főosztályvezetője, a mentori munka tapasztalatait Breznovits István, a Nyugat-Pannon Nonprofit Kft. ügyvezetője összegezte az online eseményen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában