Összegzés

2020.12.27. 15:00

Gyűjtést szerveztek, sikeresen újraélesztettek egy nőt Szombathelyen, segítség az elhunyt mentőápoló párjának – Ez történt a héten

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

Fotó: Szendi Péter

Gyűjtést szerveztek az egyik felgyújtott autó tulajdonosának

Mi is beszámoltunk róla, hogy két autót is felgyújtott egy ukrán vendégmunkás Sárváron.

Facebookon jelent meg az a bejegyzés, amelyből kiderül, hogy az autó tulajdonosát 10 év munkájának eredményétől fosztották meg a gyújtogatással. Gyűjtést szerveztek neki, a Sárvári Goods Market üzletben kihelyezett dobozban lehet elhelyezni az adományokat. Teljes cikkünkért kattintson IDE!

Sikeresen újraélesztettek egy nőt az utcán Szombathelyen

Rosszul lett és összeesett egy ötvenes éveiben járó nő Szombathelyen, a Szent Gellért utcában. Szerencsére az esetnek volt szemtanúja, aki azonnal hívta a segélyhívót, a gyorsan kiérkező mentőknek pedig sikerült újraéleszteni a nőt, akit kórházba szállítottak. A cikk ITT elérhető.

Fotó: Horváth Balázs

A koronavírusban elhunyt mentőápoló párja hálásan fogad minden segítséget

Tóth Tamásnál márciusban diagnosztizáltak autoimmun betegséget. Immunrendszere a kezelések miatt gyenge volt, így tudta legyőzni az életerős, mindig vidám férfit a koronavírus. Párját és két kisgyermekét hagyta hátra.

Tamást a szeretet ünnepe előtt, december 23-án helyezték végső nyugalomra. – Én idén a karácsonyt sem akartam megtartani, nem akartam karácsonyfát állítani, de a gyerekek miatt muszáj. Tudom, hogy Tamás is itt lesz velünk – mondta el lapunk megkeresésére Dóra.

A Mentőszolgálat még az ápoló betegségének diagnosztizálásakor indított gyűjtést, azt a pénzt és az adományokat azóta már meg is kapták. Most egy ismerősük sietett a segítségükre: Szombathelyen, a Király utca 35. szám alatti ingatlanközvetítő irodába várja a tárgyi adományokat Horváth Boglárka Brigitta. December 25-étől a 06-30-423-7702-es telefonszámon jelezhetik, ha felajánlással érkeznének hozzá. A pénzadományokat Nárai Dóra részére a 12099007-01493935- 00100005 számú, Raiffesien Banknál vezetett számlára utalhatják, a közlemény rovatba írják be: Adomány. Teljes írásunkat ITT találja.

Ha húsvéti nyulakat keres karácsonykor, Szombathelyen megtalálja

Először mi is kételkedtünk olvasónk szavaiban, amikor képeket kaptunk arról, hogy az egyik nagy üzlet Szombathelyen Karácsonykor húsvéti kellékeket és díszeket árul.

Így a saját szemünkkel is meggyőződtünk róla miután átvágtunk a karácsonyi csúcsforgalmon, és némi keresgélés után meg is találtuk a viszonylag bőséges húsvéti kínálatot nyulakkal, tojásokkal, szép zöld műfűvel a Boldog Karácsonyt felirat alatt. A cikket ITT érheti el.

Édes-sós köszönet – Munkatársaink a Covid I-es osztály dolgozóinak sütöttek

Adventi kalendáriumunk soron következő ablaka a Markusovszky-kórházban nyílt ki: a Covid I-es osztály dogozóinak vittünk házi süteményeket.

Mindenképpen szerettünk volna meglepni olyan embereket is, akik a koronavírus-járványban erejükön felül teljesítenek. Így csatlakoztunk a Family Center kezdeményezéséhez, és vittünk díszeket a karácsonyfájukra, díszenként 300 forinttal támogatva a mentők munkáját. Munkatársaink a hétvégén a konyhában sürgölődtek, és a családi ünnepi asztalra szánt süteményekből mindenki egy kicsit többet készített, hogy azokból az osztály dolgozóinak is jusson. Teljes írásunk IDE kattintva érhető el.

Fotó: Cseh Gábor/Vas Népe

A Kőszegi-hegység 700 méter feletti részein fehér lett a karácsony

A Kőszegi-hegység 700 méter feletti részein fehér lett a karácsony.‎ A területen 2-3 cm a hóvastagság, az Írottkőn 4-5 cm – számolt be Ráduly László kőszegi meteorológiai észlelő. Képek az esetről ITT érhetők el.

Belevetettük magunkat az aranyvasárnapi forgatagba Szombathelyen – Ezt tapasztaltuk

Belevetettük magunkat az aranyvasárnapi forgatagba. Mi úgy láttuk, az idén nem volt olyan hatalmas a tömeg, mint ami ilyenkor szokásos, de azért akadt vásárló így is.

A piacon sokan voltak, már az ajtón való bejutás sem ment könnyen, köszönhetően a kölcsönös udvariaskodásnak és a rengeteg embernek. Az ajándékvásárlással sietnek az emberek – legalábbis számunkra ez derült ki, mikor vasárnap délelőtt a Family Center vásárlóit kérdeztük. Teljes cikkünkért kattintson IDE!

Vasi méhész sikere – A megyében termett a legjobb virágméz

Vegyes virágméz kategóriában a szombathelyi Barki Katalin terméke lett a legjobb A 2020-as év kiváló magyar méze versenyen. A Békés Megyei Göndöcs Benedek Méhész Egyesület és az Országos Magyar Méhészeti Egyesület által meghirdetett versenybe 269 mézzel neveztek a hazai termelők.

Fotó: Unger Tamás

Kíváncsiságból, és a méhésztársak biztatására most először nevezte be két termékét, az akácmézet és a vegyes virágmézet a verseny rendkívül népes mezőnyébe. Mindkettő arany minősítést kapott, a vegyes pedig kategóriájának győztese lett. A cikk ITT elérhető.

Szentpétervárról települtek Táplánszentkeresztre, otthon érzik magukat

A településen otthonra talált orosz házaspárt, Borisoglebskiy Alexander filmrendezőt, producert és párját, Postnikova Natalját kérdeztük karácsonyi szokásaikról.

A kedves orosz pár már a mindennapok és ünnepek elmaradhatatlan résztvevőjévé vált a településen. A nagyobb rendezvényeken videókat készítenek, meglepetéssel készülnek a gyerekeknek, és már egy szobrot is ajándékoztak a falunak, amit az önkormányzat épülete előtt avattak föl. Natalja lelkesen tanul magyarul, a falubeliekhez már igyekszik a mi nyelvünkön szólni. Arra voltunk kíváncsiak, vajon hogyan töltik a karácsonyt? Teljes írásunkat ITT találja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában