Vírusszigor: karácsony másnapjától ismét lezárják Ausztriát!

Sebastian Kurz kancellár bejelentette péntek este a sajtótájékoztatón, hogy Ausztriában december 26-án megkezdődik a harmadik lezárás -<a href="https://volksgruppen.orf.at/magyarok/stories/3081453/"> írja a volksgruppen.orf.at</a>

Forrás: MTI/AP

Fotó: Ronald Zak

A lezárás január 24-ig tart. Lehetőség van szabadon teszteltetni.

Egész napos kirájási korlátozás lesz érvényben Ausztriában, emellett a kereskedelem, az éttermek és a szorosabb fizikai kapcsolattal járó szolgáltatások (fodrász stb.) január 17-ig zárva lesznek. Az ünnepek után az oktatás január 17-ig távoktatásban folyik.

December 26-tól, ahogy korábban is, csak ezek miatt lehet elhagyni az otthont: munka, más emberek segítése, alapvető szükségletek kielégítése és séta vagy mozgás a szabadan.

Ausztriában teszteket végeznek január 18-a előtt, kezdődik a tömegtesztek második fordulója. „Lehetőség lesz ingyenes tesztelésre“ – mondta Kurz a sajtótájékoztatón. Akik nem vesznek részt az önkéntes teszten, azoknak egy héttel tovább kell házi karanténban maradniuk. Az a céljuk, hogy a 7 napos előfordulási arány 100 alá csökkenjen .

Az egész Európára vonatkozó előrejelzés „drámai“, mondta Kurz a sajtótájékoztatón. Ausztriában a számok jelenleg „stabilak“, de egyes országokban „felrobbantak“. Kurz 2021 nyarán várja a normális állapot visszatérését.

Forrás: volksgruppen.orf.at

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában