Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona cím

2020.12.23. 07:00

Három királykisasszony született Porpácon

Királykisasszonyokat „koronáztak” nemrég a kistelepülésen, amely három kislánnyal gyarapodott 2019-ben.

Vas Népe

Fotó: VN/CSEÖH

Minden megszületett gyermek királyfi vagy királykisasszony a saját családjában – a Család, Esélyteremtési és Önkéntes Házak (CSEÖH) országos hálózata hagyományteremtő céllal Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona Címet alapított. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma 2017-től szélesítette országossá a rendezvényt, amely a család fontosságára, a gyermekekre mint értékre hívja fel a figyelmet.

Vas megyében minden évben közhírré teszik, hogy az előző esztendőben a település lélekszámához viszonyítva hol született a legtöbb gyermek. A Királykisasszonyok és Királyfiak Otthona címet az idén a KSH-val egyeztetett 2019-es adatok alapján Porpác nyerte el, ahol három kislány is született. A Vas Megyei CSEÖH képviselői őket köszöntötték. A díjátadást a járványügyi helyzetre tekintettel nem kísérte rendezvény. A falu polgármestere, Tóth Teodóra gravírozott emléktáblát és elismerő oklevelet vett át, az érintett családok képviselőit pedig egy-egy szál virággal, ajándékcsomaggal és emlékplakettekkel köszöntötték.

Kiemelt képünkön: A díjazottak. Az első sorban a királykisasszonyok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában