Hogy könnyebb legyen az ünnep

2020.12.23. 07:00

Hatvanöt táskát töltöttek meg az élelmiszerekkel Jánosházán

Hatvanöt nehéz helyzetben élő családnak segítenek karácsonyi csomaggal Jánosházán: az ÖNO koordinálásában tegnap vitték házhoz az ajándékot.

Bakos Ágnes

Adományok kihordás,20201222, ut, Jánosháza, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Száraztészta, liszt, rizs, étolaj, kristálycukor, nagy csomag mandarin, tej, levespor, szaloncukor és fagyasztott csirke: minden csomagba kerültek ezekből az élelmiszerekből, meg jutott arcmaszk is a táskákba. A jánosházi Öregek Napközi Otthona (ÖNO) munkatársai nagy gonddal állították össze a csomagokat, aztán autókba rakták az egyforma táskákat és még tegnap ki is vitték a hátrányos helyzetű gyerekek családjainak. A Fidelitas is beszállt az adományozásba, és a polgármesteri keretből finanszírozták az ajándékot: a 300 ezer forintból 65 csomag készült, mutatta Kiss András polgármester.

– Nemcsak karácsonykor segítik az ÖNO-sok ezeket a családokat, hanem az egész év folyamán – emelte ki a polgármester. Ragaszkodott ahhoz, hogy karácsonyhoz minél közelebb kapják meg az ajándékot a jánosháziak. Van olyan rászoruló, aki nem tudja elkészíteni a karácsonyi ebédet, ő sem marad ki, neki ma külön megsütik az ajándék csirkét az ÖNO-ban.

Hogy könnyebb legyen az ünnep, a katolikus karitász helyi szervezete is ajándékozott, ők a hetven éven felüli rászorulókat támogatták az idei karácsony előtt, már a múlt héten kivitték az adományokat, ahhoz 100 ezer forintot kaptak az önkormányzattól, a polgármesteri keretből. Minden szervezet más célcsoportot támogat, így lefedhető a város rászoruló lakossága, mindenkinek jut, aki segítségre szorul – fűzte hozzá a polgármester.

Kiemelt képünkön: Hatvanöt táskát töltöttek meg az élelmiszerekkel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában