A kihívásokról is szó esett

2020.12.23. 11:00

Hende Csaba jelképes ajándékot vitt az evangélikus intézménybe

Ajándékcsomaggal lepte meg a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ munkatársait tegnap dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő. A villámlátogatáson megbeszélést folytatott a szociális intézmény vezetőivel a járványhelyzetből adódó kihívásokról.

Gyöngyössy Péter

20201222 Hende Csaba ajándékot vitt a Johaneum otthonba, Képen: Hende Csaba és Szabó Miklós intézményvezető, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Rövid látogatást tett tegnap dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő a Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központban. Az Országgyűlés alelnöke jelképes ajándékkal kedveskedett a szociális intézmény dolgozóinak, és rövid megbeszélésen tájékozódott az intézmény helyzetéről. Szabó Miklós igazgató elmondta, hogy az evangélikus egyház által fenntartott intézmény több telephelyen gondoz európai színvonalon szellemi és testi fogyatékkal élő, segítségre szoruló idős, beteg embereket. Összesen több mint 150 dolgozót foglalkoztatnak. A koronavírus okozta járvány miatt hét gondozott beteg halt meg. Dr. Hende Csaba elmondta, szeretnék az intézmények helyzetét is javítani a jövőben, a járvány miatt kiesett normatíva pótlásával.

Kiemelt képünkön: Dr. Hende Csabától Szabó Miklós vette át az ajándékot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában