Tragédia

2020.12.28. 10:17

Holttestet találtak Szombathelyen (Frissítve)

Információink szerint egy férfi holttestére bukkantak hétfőn reggel Szombathelyen, a Szent Márton utca és a Wesselényi utca találkozásánál lévő háztömbök mögött egy kerítés mellett.

Horváth Balázs

Forrás: vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

Frissítés:

13.05

Seffer Lillától, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott sajtóreferensétől a következő tájékoztatást kaptuk: „a Szombathelyi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. Bővebb információt nem áll módomban adni az esettel kapcsolatban.”

Hozzátette: a sajnálatos eset nem a Szent Márton, hanem a Kisfaludy utcában történt.

12.16

Információink szerint egy férfi holttestére bukkantak hétfőn reggel Szombathelyen, a Szent Márton utca és a Wesselényi utca találkozásánál lévő háztömbök mögött egy kerítés mellett.

A Fogyatékkal Élőket és Hajléktalanokat Ellátó Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, igazgatója, Németh Klára az alábbi információt juttatta el hozzánk a mai napon megjelent, fagyás általi sajnálatos haláleset kapcsán:

- A cikkben szereplő elhunyt személy tudomásunk szerint nem hajléktalan volt, körülbelül két hónappal ezelőtt, az ősz végén befogadták, szállást biztosítottak számára. Utcai szociális szolgálatunk az ellátást igénybe venni nem kívánó ügyfeleket név szerint ismeri, illetve egy járőrözési terv szerint heti több alkalommal felkeresi, és törekszik arra, hogy meggyőzze őket a szálló szolgáltatásainak igénybe vételére, a hideg időszak beálltával krízis ellátást biztosít.

A szomorú hír kapcsán ismét előtérbe kerül, mennyire fontos, hogy figyeljünk egymásra, így arra kérünk mindenkit, amennyiben bajban levő, segítségre szoruló embert lát – lakhatási helyzetétől függetlenül – hívja a 112 segélyhívó számot, illetve Zöld számunkat, amely a 06-80-205-165

Őszinte részvétünket fejezzük ki az elhunyt hozzátartozóinak!

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányságnak is feltettük kérdéseinket a halál feltételezett okával és körülményeivel kapcsolatban, válaszukat várjuk.

 

Fotó: Horváth Balázs / vaol.hu

Korábban írtuk

Úgy tudjuk, hogy az áldozat egy hajléktalan életmódot folytató férfi volt, akit gyakran láttak a környéken. Jelenleg tart a rendőrségi helyszínelés, több rendőrautó és rendőr is a területen van, nyomokat is rögzítenek.

Fotó: Horváth Balázs / vaol.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában