közlemény

2020.12.21. 18:51

Indítványozták az embercsempész letartóztatását, akit Gérce közelében kaptak tetten

A közleményt változtatás nélkül közöljük:

A Vas Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze vasárnap indítványozta annak a szerb férfinak a letartóztatását, akit a sárvári rendőrjárőrök Vas megyében, Gérce község közelében 2020. december 18. napján az M84-es főúton értek tetten, miközben összesen tizennégy – szír és iraki migránst akart illegálisan Ausztriába juttatni.

A megalapozott gyanú szerint a férfi az általa vezetett kisteherautóba a tizennégy migránst, a román-magyar határ magyar oldalán vette fel azért, hogy az érvényes tartózkodási engedéllyel nem rendelkező, okmányok nélküli külföldi állampolgárokat Magyarországon keresztül szállítsa, és őket illegálisan Ausztriába juttassa.

Az M84-es főúton a kisteherautóból kiszálló migránsokat észlelő magyar férfi tett bejelentést a 112-re arról, hogy egy német rendszámú dobozos furgonból többen kiszálltak és gyalogosan Gérce fele indultak.

A sárvári rendőrök az állampolgári bejelentés alapján a Gérce közelében defektet kapott kisteherautó vezetőjét 2020. december 18. napján a délutáni órákban a tizennégy migránssal együtt elfogták.

A gyanúsítottat a rendőrök őrizetbe vették, a migránsokat idegenrendészeti eljárás alá vonták.

Az ügyeletes ügyész az eljárás meghiúsítása, a szökés és elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt indítványozta a gyanúsított letartóztatásának elrendelését.

A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon elrendelte egy hónapra a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően.

A fotók az embercsempészéshez használt gépjárműről készültek – tájékoztatott Dr. Simon József főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában