Két alsósági család számára

2020.12.01. 11:30

Kemenesaljai tekergők gyűjtöttek adományokat

Két alsósági család számára gyűjtöttek adományokat a Ság-hegy melletti tekergők. A Mikulás viszi majd az ajándékot.

Tömböly Ágnes

Fotó: VN/Sipos Tibor

Mikulás napjához kapcsolódóan szerveztük az akciót – tudtuk meg a Ság-hegy melletti tekergők közösségének egyik alapítójától, Ilcsik Norbert Györgytől. Baráti társaságból alakult négy hónapja a közösség, amelyhez a Facebook-oldalukon keresztül is bárki kapcsolódhat. A tízfős keménymag így mára mintegy ötvenfős csoporttá bővült.

Az adventi időszak közeledtével vetettem fel az ötletet: két család számára kezdeményezhetnénk gyűjtési akciót. Mindkét család nehéz körülmények között él Alsóságon, a csoporttagok pedig nyitottak voltak az ötletre – mondta még el Ilcsik Norbert György. Majd így folytatta: – Az akció tegnap ért véget, két ponton vártuk a felajánlásokat, és örömmel mondhatom, hogy sikerrel zártunk. Mikulás napján az egyik családnak csomagokat, míg a másiknak az egyik kereskedelmi üzlethálózatnál beváltható utalványt adhatunk át – tájékoztatott Ilcsik Norbert György.

Megtudtuk még, a Mikulás-napi felhívásuk után a Ság-hegy melletti tekergők karácsonyra újabb gyűjtést terveznek, amellyel további családokat támogatnának.

Kiemelt képünkön: A kerékpározás mellett a jótékonykodás is összetartja a társaságot

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában