Fejlesztés

2020.12.09. 07:00

Kerékpárúton a szombathelyi Jókai utcában

Már térkövezték a Jókai utcai kerékpárút Szent István parkon áthaladó szakaszát.

Vas Népe

Jókai park kerékpárút,Hende Csaba, Dr. Kecskés László, Sátori Károly, 20201204, ut, Szombathely, Vas Néépe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

2016-ban született döntés a város kerékpárosbarát fejlesztéséről. Az 1,1 milliárdos projektben a 11 kerékpárút egyike a Jókai utcai. Dr. Kecskés László önkormányzati képviselő hangsúlyozta: ismét olyan fejlesztés áll befejezés előtt, amelyet a korábbi polgári városvezetés készített elő. 2019- ben adták át a felújított Jókai utcát, elkészült a városba vezető kerékpársáv, amely most kiegészül: mindkét irányban biztonságosan lehet majd közlekedni két keréken. Sátory Károly, a választókerület képviselője megjegyezte: örömmel látja, hogy a nehéz időszak ellenére nem álltak le a munkák, épül a Jókai–Nárai utcai kereszteződés körforgalma is.

– Hatalmas kerékpárút-fejlesztés zajlik Szombathelyen, ami a végéhez közeledik. Fontos, hogy a gyors, környezetkímélő és egészséges közlekedési mód egyre nagyobb teret nyerjen – ezt dr. Hende Csaba országgyűlési alelnök, országgyűlési képviselő fogalmazta meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában