Jótékonysági akció

2020.12.23. 07:00

Közel ezer díszt és jelentős adományt gyűjtött, félmillió forintot adott a Family Center Szombathely

Csaknem ezer díszt hoztak a vásárlók és több mint százezer forint gyűlt össze a rénszarvas őrizte ládikában a Family Centerben, amelynek jótékonysági akciója lezárult: kedden átadták az adományokat a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány számára.

Merklin Tímea

20201222 Family Center adomány átadó, Márovics Pál mentőtiszt, Köcse Tamás vezető mentőtiszt, Farkas Richárd Family Center vezetője, Németh Balázs értékesítési vezető Vas Népe, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: © Cseh Gábor

A Family Center Szombathely kezdeményezéséhez sokan csatlakoztak, hogy kifejezzék hálájukat a mentők munkája iránt. A bajtársak a legnagyobb kockázatok mellett, a járvány idején is fáradhatatlanul nyújtanak segítséget a bajban. Jóságuk mögött az elismerés, a hála és az a biztos tudás lakozik, hogy amit adunk, sokszorosan tér vissza hozzánk. Karácsony előtt mindenki igyekszik jó vagy jobb lenni, mint a hétköznapokon, és sokan örülnek, ha találnak egy jó ügyet, amihez csatlakozhatnak. Az üzletközpont ehhez kínált egy lehetőséget, hogy az ide betérők egy olyan közösséget támogathassanak, amely mindannyiunk számára fontos. Az akció december 22-én lezárult, Farkas Richárd igazgató kedden délután átadta a mentők számára a vásárlók által feldíszített hatalmas, gazdag karácsonyfát a csaknem ezer dísszel, és a ládában gyűjtött 102 ezer forintot, amit kiegészített további félmillió forinttal, hogy támogassa a Vas Megyei Mentésügyi Alapítványt. Amint tőle megtudtuk, a díszek mellett sok jó kívánság is érkezett, mintegy pozitív visszacsatolásként, válaszul arra, hogy a mentők mindig csak adnak-adnak, és megérdemlik, hogy most a megnehezedett körülmények, és megsűrűsödött teendők között ők is kapjanak ajándékot. Az akcióhoz üzenettel kapcsolódók nevében is függesztett fel gömböt a fára Farkas Richárd.

A vásárlók által közösen feldíszített karácsonyfát és a pénzadományt munkatársával, Márovics Pállal együtt Köcse Tamás vezető mentőtiszt vette át. Elmondta: az alapítvány a vasi mentők támogatására jött létre; a kapott támogatásnak van helye, jó célokra fogják költeni, és természetesen folytatják a munkát. Köszönetet mondott a szervezőknek és az adományozóknak is, akik láthatólag a szívüket-lelküket tették díszek formájában erre a karácsonyfára, illetve külön a médiatámogatóknak, a Rádió1 Szombathelynek és a Vas Népének is.

Németh Balázs, a Vas Népe megyei üzletszervezési vezetője annyit fűzött az eseményhez, hogy egy korábbi megbeszélésen kibontva az adományozás ötletét, a lap örömmel állt a Family Center Szombathely mellé, hogy hangot adjon a jótékonysági akciónak, amely gesztus kíván lenni a mentők embert próbáló tevékenységének elismerésére.

Kiemelt képünkön: Márovics Pál, Köcse Tamás, Farkas Richárd, Németh Balázs a mentőknek adományozott fánál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában