Karácsonyra hangolódni: csak pozitívan!

2020.12.08. 07:00

Krétával írt üzeneteket hagytunk a megyében

Nyomdafesték helyett ezúttal krétával üzentünk. Megszívlelendő és elgondolkodtató idézetek a járdán.

Vas Népe

20201207 Üzenetek az aszfalton, Tóth Dóra újságíró, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A pozitív üzenetek olvasgatásának jó hatása van, orvosság ez a léleknek, jókedvre derít, elgondolkodtat, vagy éppen megmosolyogtat.

Adventi kalendáriumunk ezúttal ilyen üzeneteket hordoz. Nyakunkba vettük a várost, hogy napi jó cselekedetként ezúttal krétával írjunk az aszfaltra. „Különleges vagy!” – hirdeti az üzenet Tóth Dórinak köszönhetően Szombathelyen, a Krúdy Gyula utcában az óvoda mellett.

 

Tóth Kata jóvoltából pedig Vép egyik közterületére került ki tegnap a pozitív hangvételű írás: „Tisztítsa meg lelkünket az ünnep várása.” Mindkettőt érdemes megfogadnunk.

Ahogyan érdemes elgondolkodni Szabó T. Anna: „Az ünnep azé, aki várja (…) A várók nem várnak hiába” és Márai Sándor ünnepről való felfogásán is: „Ha az ünnep elérkezik, akkor ünnepelj egészen. (…) Az ünnep az élet rangja, felsőbb értelme. (…) Készülj fel rá testben és lélekben.”

Gyöngyössy Péter a szombathelyi belváros három pontján is emlékezteti a járókelőket a fenti idézetekkel, hogy közeleg az ünnep, ideje felkészülnünk.

Tömböly Ágnes Szombathelyen hagyott üzenetet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában