Faltól falig megújult

2020.12.05. 11:00

Lezajlott a Várkör fejlesztésének első üteme Kőszegen

A Kossuth Lajos és Kiss János utcák közötti szakaszán új zöldfelületek jöttek létre, megújult az útszakasz, a kapcsolódó járdák és parkolók több mint 4000 négyzetméteren.

VN

Ágh Péter és Básthy Béla a tegnapi átadón

Fotó: Ohr Tibor

A Kőszegi Városmajor környezettudatos rehabilitációja program KRAFT projektelemének részeként valósult meg a fejlesztés mintegy 150 millió forintból 2020 márciusa és októbere között. Mostanra faltól falig megújult a Várkörnek ez a szakasza, a város egyik legfrekventáltabb területe – mondta a tegnapi átadón Básthy Béla polgármester.

Márciusban kezdődtek az útépítés előkészítő munkái. Júniustól kialakították a zöldfelületeket, térkő burkolatot kapott a parkoló, lefektették a beton útszegély­elemeket, kitisztították a csapadékcsatornát, és megkezdték a közvilágítás kiépítését. Augusztustól sor került tereprendezésre, a térkő burkolat fektetésére, folytatódott a közvilágítás kiépítése, az útburkolat felújítása, és két kiemelt gyalogátkelőhelyet alakítottak ki. Básthy Béla megjegyezte: a Várkör első ütemének fejlesztése nem lezárja az építkezés időszakát, hanem egy folyamat fontos láncszeme, amelyet megelőzött a piac megújulása, és a Városmajoré, a folytatásban pedig újabb jelentős fejlesztések várhatók.

A kormány támogatásának köszönhetően Kőszeg önkormányzata belterületi útfelújítási, csapadékvíz-elvezetési és parkolókialakítási feladatokra 2,805 milliárd forint összegű vissza nem térítendő állami támogatásban részesül. Ágh Péter országgyűlési képviselő is utalt arra, hogy a várköri szakasz megújulása része annak az 1,1 milliárd forint összértékű beruházássorozatnak, ami az idén Kőszegen történt. Ezenkívül már rendelkezésre áll az a mintegy 100 millió forintos forrás, amely a Dózsa György utca felújítását segíti elő. A megkezdett utat folytatják. A Kőszegen zajló közterület-felújítási program további részleteiről a napokban beszámolunk.

Kiemelt képünkön: Ágh Péter és Básthy Béla a tegnapi átadón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában