Adomány

2020.12.09. 11:00

Másfél tonna ajándék a Mikulás-gyárnak Vasvárról

Az országos adománygyűjtő kezdeményezés, a Mikulás-gyár egyik gyűjtőpontja lett a vasvári PNH Kft. Néhány hét alatt másfél tonnányi adományt adtak össze munkatársaik és partnereik. Maga a Mikulás is kíváncsi volt tegnap az összegyűlt rengeteg dobozra.

Tóth Kata

20201208 PNH üzem csatlakozott a Mikulás Gyár programhoz, Vas Vár, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Hagyománya van a jótékonykodásnak a fémipari cégnél. Az idén nem szerveznek céges rendezvényt, így a tombolából származó összeggel, annak megduplázásával és a környezetükben működő intézmények megpályáztatásával sem tudnak jótékonykodni, ahogy máskor tették. Így aztán gondoltak egyet, és novemberben meghirdették a cégen belül az országos Mikulás-gyár programot. Nemcsak munkatársaikat keresték meg a lehetőséggel, hanem partnereinket is, akik az ő munkatársaiknak is szóltak a lehetőségről. Segítési hálózat alakult ki, és néhány hét alatt másfél tonnányi élelmiszer, játék, ruha, könyv, tisztító- és tisztálkodási szer gyűlt össze sok nagylelkű ember jóvoltából, árulta el Vörös-Borsody Csilla, a cég kommunikációért felelős munkatársa.

A Mikulás tegnap hintóval érkezett a helyszínre; segített eljuttatni néhányat a szépen csomagolt dobozok közül a vasvári postára, ahonnan a Magyar Vöröskereszthez szállítják őket, és rászoruló családokhoz kerülnek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában