rendhagyó

2020.12.22. 07:00

Megyebálból jótékonysági akció – A belépőkkel a mentésügyi alapítványt támogatják

Jótékony céllal szervezik a 2021-es rendhagyó – jelképes – megyebált: a jegyvásárlással a résztvevők a Vas Megyei Mentésügyi Alapítványt támogatják – jelentette be Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke hétfőn.

Merklin Tímea

Majtényi Lászó, advent, 20201221, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Forrás: Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Már eldőlt, hogy a koronavírus-járvány árnyékában a következő báli szezonban nem rendezik meg a szokásosan a vasi báli szezont nyitó megyebált, de a pandémia ellenére szeretnék, ha a Vas Megyei Önkormányzat és a Vas Megyéért Egyesület több mint két évtizedes adományozási hagyománya nem szakadna meg.

Ezért a megyebálok támogatóit arra kérik, hogy a korábbi évekhez hasonlóan tombola-felajánlásukat szíveskedjenek megtenni, és január 20-áig eljuttatni a megyeháza elnöki titkárságára. Ezeket kisorsolják és átadják a járványban kiemelkedő munkát végző szervezeteknek (mentőállomás, kórház, rendőrség).

A szervezők kezdeményezik, hogy a megyebálok rendszeres vendégei idén jelképesen váltsák meg belépőiket – tízezer forint személyenként –, és az így összegyűjtött pénzadomány kedvezményezettje a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány lesz.

Két évtizedes megyebáli hagyomány, hogy ezen jeles alkalomból átadják az Év Vasi Embere díjat. A kuratórium az új év elején dönt a nyertesről, aki az oklevelet és a megyei önkormányzat által felajánlott pénzjutalmat január második hetében kapja meg.

Kiemelt fotónkon: Majthényi László: a bál elmarad, a jótékonyság nem

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában