Visszatekintő

2020.12.29. 20:00

Mélybe vetette magát egy fiatal, drágult a parkolás, elkezdődött az iskola – Ez történt szeptemberben

Összegyűjtöttük azokat a cikkeket, amelyek a legnépszerűbbek voltak olvasóink körében, szeptemberben. Mutatjuk a részleteket:

vaol.hu

Fotó: Horváth Balázs

2020 utolsó hónapjában járunk, de most képzeletben visszarepülünk a múltba, jelesül szeptembert vettük górcső alá, ami természetesen idén is az iskolakezdéssel kezdődött, becsengettek a tanítási intézményekbe, de ebben az évben ez is egy kicsit másképp zajlott a koronavírus-járvány miatt. A múltidézést mégsem ezzel kezdjük, hanem az egyik legolvasottabb cikkünkkel, ami rengeteg kommentárt is kiváltott olvasóinkból.

Helyi kék hírek

Szeptember másodikán érkezett a hír, hogy egy fiú leugrott Celldömölkön a tízemeletes tetejéről, információink szerint az öngyilkossági kísérletének háttérében szerelmi csalódás állt. A fiatal egy ott parkoló autó tetejére esett, ami totálkárosra törött, de a 21 éves férfinak olyan szerencséje volt, hogy a fák ágai annyira lelassították az esését, életben maradt. A hír több napig volt beszédtéma a megyében és még országos portálok is cikkeztek róla. Teljes írásunkat ITT találja.

Egy másik sajnálatos és nem ilyen szerencsésen végződő eset is történt a hónapban, amire olvasóink közül sokan voltak kíváncsiak. Szeptember közepén egy 18 éves lány halt meg autóbalesetben Sajtoskál közelében. A balesetet okozó Volkswagen Polo 18 éves női vezetője a helyszínen életét vesztette, a mellette utazó férfit súlyos sérülésekkel mentőhelikopter szállította a szombathelyi kórházba. A balesetben érintett kamion vezetője is könnyebben megsérült, őt a mentők a helyszínen ellátták. A teljes cikkért kattintson IDE!

Fotó: Horváth Balázs

Koronavírus Vas megyében

A koronavírus az egész évre rányomta bélyegét, nincs ez másképp az ősz első hónapjával sem, rögtön elsején jött a hír, hogy az Egis Körmendnél három játékos tesztje lett pozitív. A bajnoki rajt előtt minden játékos kötelező tesztelésen esett át, a három játékos tünetmentes volt, de a tíz napos karantén rájuk is vonatkozott, emiatt a körmendi klub számára később kezdődött a bajnokság. A teljes cikk ITT elérhető.

Egy napon történt két eset is Vas megyében, szeptember 9-én reggel a Kanizsai Dorottya Gimnázium egyik diákjának a tesztje mutatott pozitív értéket, az igazgató a diák osztálytársait és néhány tanárt küldött haza, akik házi karanténba kerültek. Délelőtt pedig négy karanténba került kollégistáról adtunk hírt, szerencsére korábban felkészítették a kollégiumot, így gyorsan és hatékonyan gátat tudtak szabni a fertőzésnek. A hónap közepén igyekeztünk összegyűjteni a Vas megyei koronavírus híreket, amit ITT érhet el.

Helyi gazdasági hírek

Augusztus elsejétől lépett életbe, de nem verték nagydobra, hogy Szombathelyen a piros zónákban óránként drágábban, 400 forintért állhatunk meg. Bár egy évvel ezelőtt Nemény András polgármesterjelöltként még azzal kampányolt, hogy a belvárosban a parkolási idő első két óráját ingyenessé teszik, ehhez képest annak díja a piros zónákban óránként 400 forintra emelkedett – az augusztus 1-jétől életbe lépett módosítást júniusban szavazták meg a baloldali képviselők. Szeptemberben több autóst is megkérdeztük, akik elmondták, nem értesültek a változásról, hiába került fel az automatákra az erre vonatkozó szöveg. A cikkért kattintson IDE!

Helyi közélet

2020. szeptember 1-jén becsengettek, ez a dátum idén azért is nagy jelentőséggel bírt, mert nem karanténban, digitális formában indult sok diák szerencséjére az idei tanév, hanem hagyományos tantermi keretek között, így végre a tavaszi digitális oktatás után találkozhattak osztálytársaikkal, tanáraikkal. Ha iskola, akkor reggeli dugó, késés és ezrek feszültsége, mi is kimentünk, a helyszínről jelentettük, hogy milyen volt a forgalom szeptember első reggelén a megyeszékhely útjain. Az évkezdésről bővebben ITT olvashat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában