ünnepvárás

2020.12.22. 14:42

Mézeskalács díszekbe sütötték bele a muzsikát

Külön sültek a hangjegyek, de egy egész karácsonyfára való dallammá álltak össze a jánosházi zeneiskolában: idén így, rendhagyó módon készültek az ünnepre a gyerekek és tanáraik.

Bakos Ágnes

Fotó: VN/Jánosházi zeneiskola

Hagyomány, hogy mézeskalácsokkal készül a karácsonyra a jánosházi zeneiskola, idén azonban találkozási lehetőség híján át kellett gondolni a közös karácsonyvárást.

– Idén is örömre nyitottuk szíveinket. Kicsit másképp, talán kicsit nehezebben is – fogalmazott Lakatné Molnár Adél, az Ádám Jenő Zenei Alapfokú Művészeti Iskola jánosházi tagiskolájának vezetője.

A hagyományos, közös zeneiskolai mézeskalács-díszítés helyett a zeneiskola diákjainak otthonaiban készültek a sütemények, azok aztán az iskola karácsonyfájára kerültek, aki ment órára, vitte a díszt. Sokan vállalkoztak zenét idéző formák alkotására: egy komplett kotta lett a karácsonyfa díszeiből.

– A gyerekek a mézeskalácsokkal egy kis melegséget is hoztak otthonaikból, amit mi igyekszünk őrizni és továbbadni – fűzte hozzá Lakatné Molnár Adél.

Kiemelt képünkön: Hangjegyek díszítik a karácsonyfát

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában