Sajtótájékoztató

2020.12.23. 07:00

Nem jelent segítséget az adócsökkentés?

Ungár Péter szerint nem segíti a nehéz helyzetben lévő kis- és középvállalkozásokat az, hogy a kormány elengedi az iparűzési adó felét.

Vas Népe

Karácsony hetében is fontosnak tartotta az LMP budapesti országgyűlési képviselője, hogy Szombathely főterén sajtótájékoztatót tartson. Ungár Péter szerint a kormány ahelyett, hogy az önkormányzatokat segítette volna, azokat a járványhelyzetben számos intézkedéssel támadta. Példaként a gépjárműadó-elvonást, az ingyenes parkolást, valamint a kis- és középvállalkozások számára az iparűzési adó felének elengedését említette. Utóbbi a politikus szerint nem jelent segítséget azoknak a cégeknek, amelyek valóban nehéz helyzetben vannak, miután az egy bevételalapú adónem. Ehelyett bértámogatást kellett volna adni – hangsúlyozta Ungár Péter, hozzátéve, hogy szerinte „ez az önkormányzatiság felszámolását jelenti.”

Eddig mintegy 7 ezer vállalkozás igényelt több mint 50 ezer munkavállalójára 5 milliárd forint értékben ágazati bértámogatást – erről még múlt héten a távirati iroda számolt be. A program határidejét meghosszabbították, az érintettek köre pedig kibővült, már az utazásszervezők és -közvetítők, valamint a szálláshely-szolgáltatást nyújtók is pályázhatnak a támogatásra. Az ágazati megoszlást tekintve a támogatás háromnegyede a turizmus-vendéglátás, egynegyede pedig az egyéb szolgáltató szektorokba jutott – írta az MTI.

A hétvégén derült ki, hogy a kormány a 25 ezer fő feletti önkormányzatokat is támogatja majd, amelyhez egyenként tekintik át pénzügyi helyzetüket.VN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában