A legszebb mosolyok

2020.12.17. 07:00

Ők lettek az idei fotópályázatunk boldog győztesei

Lezárult Gyermekmosoly 2020 fotópályázatunk print szavazása, a vaol-os online szavazást követően a legszebb mosolyú Vas megyei gyermekeket kerestük a TOP30-ból.

Merklin Tímea

Nyár Szórakozás Facebook Borító

Díjátadó ünnepséget idén nem tudunk tartani a járványhelyzet miatt, de a két kategória első három helyezettjének fotóit újra közöljük.

A 0–3 évesek között a 2 éves molnaszecsődi Kántor Milán kapta a legtöbb szavazatot, második lett a kondorfai Csatlós Benedek (16 hónapos), a harmadik pedig Albert Anna Klára (1 éves) Lukácsházáról. A 4–7 éves korcsoportban a 4 éves sitkei Germán Dorina nyert mosolyával, második lett Kéri Áron (4,5 éves) Vépről, harmadik Bősze Anna (7 éves) Molnaszecsődről. Az első helyezetteknek telefonon gratuláltunk, a nyereményeket – a 15 ezer, 11 ezer és 8 ezer forint értékű Libri-könyvcsomagokat – postán fogják megkapni.

Örömmel fogadta a hírt Kántor Júlia, a kategóriájában győztes Milán édesanyja. A kollégák, az ismerősök, és a helyiek segítettek nekik szavazatokat gyűjteni, sokszor a postaládában is találtak az újságból kivágott, kitöltött szavazócédulákat, nem is tudják, kitől kapták, gondolják, hogy a falubeliek voltak. (A molnaszecsődiek aktívak lehetnek, mert a szavatok szerint harmadik lett a másik kategóriában a hétéves Bősze Anna, vélhetően neki is gyűjtöttek.) Kántor Milán tavaly is indult, akkor második lett. Azóta még kedvesebb az arca, egyelőre ő a legszebb a család számára. Jövőre már lehet, hogy két gyerek lesz, legalábbis tervezik; de ha egy, ha kettő: a Gyermekmosoly 2021 pályázaton indulni fognak.

Már van kisöccse a 4–7 évesek között első helyezett sitkei, négyéves Germán Dorinának; az ő édesanyjával, Germán-Karáth Csillával is beszélgettünk. Dorina tavaly a 0–3 éves kategóriát nyerte meg, idén a „címvédés” jegyében indultak. Az ismerőseik ajánlották, segítenek szavazatokat gyűjteni Hoszszúperesztegen, Sitkén, Nagysimonyiban, Nicken, Sárváron, Szombathelyen – mesélte az anyuka. – Dorci tudta, hogy a fotója versenyez, kivágtuk neki az újságból, de magát nem kezeli úgy, mint ha ő lenne „a világ legszebb” kislánya, nem él vissza a helyzettel. Örülünk az első helynek, de nem ünnepeljük, csak ölelés, puszi, „szeretetbújás” van. Hálásak vagyunk az ismerősöknek, nélkülük Dorci nem nyert volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában