Ózongenerátoros fertőtlenítés a vasvári bölcsődében

Az önkormányzat ózongenerátoros fertőtlenítést végeztetett a Ficánkoló Óvoda és Mocorgó Bölcsőde Béke utcai épületében.

Pogács Mónika

20201204 Vasvár Ózongenerátort üzemelnek be a bölcsődében. Képen: Lippai Dániel, Cserép József ügyintéző és Tóth Balázs polgármester Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Forrás: Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

A múlt keddi gyorstesztelés során ugyanis a bölcsődében az egyik kisgyermeknevelő tünetmentesen pozitív tesztet produkált. Ezért a bölcsődét december 11-ig bezárták.

– A nagy teljesítményű gépet egyelőre béreljük. Az ózon a legkörnyezetbarátabb sterilizáló, fertőtlenítő anyag. Az is tudható, hogy az oxidálási folyamat az ózonnal olyan eredményes, hogy a mikroorganizmusok nem tudnak immunitást felépíteni – részletezte Tóth Balázs polgármester, hozzátéve: gondolkodnak a gép megvásárlásán.

Fotó: Szendi Péter / Vas Népe

A szakszerű használat bemutatására most még szakemberek közreműködését kérték. A későbbiekben azonban már az önkormányzat munkatársai is el tudják végezni a készülékkel a fertőtlenítéshez szükséges műveleteket. – Ha a járvány véget ér, akkor is hasznos lehet hosszú távon, ha az önkormányzat rendelkezik fertőtleníteni képes eszközzel – mondta Tóth Balázs.

A múlt héten megtörtént a tesztelés az iskolában is. Az óvodában és az iskolában a teszt eredménye mindenkinél negatív lett. Egy pedagógus más iskolából kapta el a betegséget. Vasváron a fertőzöttség mértéke az előző hetekhez hasonlóan alakul. Az önkormányzatnak körülbelül húsz igazoltan fertőzöttről van tudomása.

– Kérem, továbbra is tartsuk be az előírásokat, vigyázzunk egymásra és magunkra – hangsúlyozta még a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában