Kalendárium

2020.12.11. 17:30

Ráhangolódnak az ünnepekre Répcelakon

Baranyay Bence, a Répcelak-Csánigi Evangélikus Egyházközség lelkésze kalendáriummal, a finn Mikulás személyes üdvözlettel kedveskedett a híveknek.

Polgár Patrícia

Baranyay Bence evanglikus lelkész, 20201209, ut, Répcelak, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Az evangélikus templom és parókia között kihelyezett adventi kalendárium a lelkész feleségének keze munkáját dicséri. A házaspár az ünnepváró időszak minden napjához kitűz rá egy-egy kedves feladatot, valamint a Bibliából, versekből és dalokból kiemelt gondolatot. Mivel az ünnep előtti összejövetelek elmaradtak, így hangolódnak együtt a karácsonyra. A napi üzenet online formában is eljut azokhoz, akik személyesen nem láthatják. Ám az bizonyos, hogy a répcelakiak szívesebben látogatnak ki az égősorral díszített kalendáriumhoz.

Szerdán késő délután az egyházközség gyermekei különleges üzenetet kaptak. Egyenesen Lappföldről érkezett az üdvözlet: személyesen Joulupukki, a finn Mikulás köszöntötte őket. A Télapó magyar kismanója intézte el a répcelaki és csánigi gyerekeknek, hogy ha személyesen idén nem is találkozhattak vele, legalább a hangját hallhassák. A felvétel, amelyen magyarul köszönti a kicsiket szintén meghallgatható a gyülekezet közösségi oldalán. Az üzenet további, finnül elhangzott részét Essi manó tolmácsolásában hallhatják.

Kiemelt képünkön: Baranyay Bence lelkész az adventi kalendáriumnál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában