Mulasztás

2020.12.11. 14:29

Elsodorta a gyalogost, de nem állt meg segíteni, elítélte a Szombathelyi Törvényszék

A Szombathelyi Járásbíróság segítségnyújtás elmulasztásának a veszélyhelyzetet előidéző által elkövetett bűntette miatt 150.000 Ft pénzbüntetésre és 1 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a vádlottat – közölte a Szombathelyi Törvényszék.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció

A tényállás szerint a vádlott 2020. február 9-én éjszakai sötétségben, de működő közvilágítás mellett közlekedett Püspökmolnáriban, a Kossuth Lajos utcában, személygépkocsival, Rábahídvég irányába. A gépjárműben – amelynek jobb első tompított világítása nem működött– kettő utas volt. A terhelt előtt közlekedett kerékpárjával a sértett, aki ekkor súlyos fokban ittas volt. A sértett sötétkék nadrágot és fekete kabátot viselt, kerékpárján működött a világítás. A sértett a lakóházukhoz érve a kerékpárról leszállt azért, hogy a ház kapuját kinyissa, s így állt jobbján tartva a kerékpárt az aszfaltúttest melletti 0,5 méter széles útpadkán. Ekkor érkezett a vádlott a személygépkocsijával, aki késve észlelte az útpadkán álló sértettet, ezért személygépkocsija jobb oldali visszapillantó tükrével elsodorta a sértett gyalogost, aki emiatt az úttestre esett. A baleset következtében a sértett a koponya és a térd zúzódását szenvedte el, amely sérülések nyolc napon belül gyógyuló testi sérülések. A vádlott, bár az ütközést észlelte, nem győződött meg arról, hogy a sértett megsérült-e, a helyszínen nem állt meg, személygépkocsijával folytatta útját.

Az ítélet jogerős.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában