Érezte és zengte a szeretet dallamát

2020.12.12. 07:00

Sitkén szentmisét tartottak Balázs Fecó tiszteletére

Szabadtéri gyászmisén emlékeztek tegnap a két hete elhunyt Balázs Fecóra. A kápolnakoncertek elindítójáért dr. Székely János mondott misét.

Tóth Kata

20201211 búcsú Balázs Fecótól, Sitke, Szendi Péter, Vas Népe

Fotó: Szendi Péter

Minden év augusztusának utolsó hétvégéjén a magyar rock ünnepe a sitkei fesztivál. Tegnap ünneplés helyett gyászolt a Hercseg-hegy. Hiányoztak a kempingszékek, a hangorkán és a magasba emelt kezek. Hideg volt, és csend feszült a nézőtéren, egymástól távol álltak és maszkot viseltek a rockerek, az emlékezők. Balázs Fecóért gyújtottak mécsest, miközben a hangfalakból a dalai szólnak. Morgós István polgármester köszöntője után Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés elnöke szólt. – Nem álltunk még így soha a sitkei kápolnadombon. Az a közel 35 év, amit Fecó a kápolnáért, Sitkéért, Kemenesaljáért és Vas megyéért tett, több mint az életének aktívabb, érettebb második fele. Búcsúzunk tőled Fecó kedves kápolnád tövében. Köszönjük, hogy voltál nekünk! – mondta. Utalt arra is, hogy a sitkei rockfesztivál másik alapítója, szervezője, Kovács Ferenc a megemlékezéssel egy időben Fecó temetésén mondott beszédet.

– Hálát adunk Balázs Fecó istenadta hatalmas tehetségéért e számára kedves helyen – kezdte a szentmisét dr. Székely János. Úgy fogalmazott: a szeretet dallamát tanuljuk egy életen át az élet iskolájában. Balázs Fecó a lélek, a hit, a remény dallamait hallotta, érezte és zengte. Szívéből jöttek a dallamok, ezért tudott annyi szívet megérinteni. A színpadon százszázalékosan izzott, mindent át akart adni. Emberek százezrei szerették őt rajongva. Mint mondta, élete utolsó 13 napját egyedül töltötte, de mégsem volt egyedül: az Isten fogta a kezét.

A szertartáson Balasi István esperes-plébános koncelebrált. A sitkei születésű Linka Sándor saját versét és emlékező gondolatait mondta el a színpadon. A gyászmisén részt vettek V. Németh Zsolt és Ágh Péter országgyűlési képviselők, valamint dr. Szijártó Valéria címzetes főjegyző.

Kiemelt képünkön: Dr. Szijártó Valéria, Morgós István, Majthényi László és V. Németh Zsolt is gyújtott mécsest

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában