nem csitulnak az indulatok

2020.12.22. 07:00

Szombathely kilép a szövetségből?

Karácsony hetében sem csitulnak az indulatok, miután szombaton kiderült, hogy áttekintik az önkormányzat pénzügyi helyzetét, így kaphat kormányzati támogatást a város.

Vas Népe

Mint arról lapunk is beszámolt, a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Kaposvár polgármestere a Magyar Nemzetnek a hétvégén arról nyilatkozott, hogy a kormánynak és az önkormányzatoknak közös a felelőssége abban, hogy erősödjön a gazdaságunk, mert ekkor erősek a családok. Szita szerint ezt a célt szolgálja a január elsejétől életbe lépő kis- és középvállalkozásoknak szóló adókedvezmény is.

Nemény András, Szombathely polgármestere is megosztotta közösségi oldalán hétfőn Pécs polgármesterének, Péterffy Attilának a bejegyzését, amelyből kiderült, hogy kilenc megyei jogú város – köztük Szombathely is – kiléphet a szövetségből, továbbá hogy 2021-ben nem fizetnek tagdíjat. Teszik ezt azért, mert nem értenek egyet Szita Károly nyilatkozatával. Az ellenzéki városvezetők emellett úgy tiltakoznak, hogy a szentestét megelőző napon, vagyis szerdán 19 órakor lekapcsolják a díszkivilágítást településükön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában