Figyelnek az idős emberekre

2020.12.02. 11:00

Telefonos akciót indított Észak-Vas megyében is a Fidesz

Több mint hatezer embert sikerült elérni abban a kampányban, amely, akárcsak tavasszal, most is azért indult, hogy az időseket segítsék.

VN

Fotó: Ohr Tibor

Telefonos akciót indított Észak-Vas megyében is a Fidesz, melynek célja az odafigyelés, a figyelmesség és a segítségnyújtás. A járvány okozta mostani helyzetben különösen fontos, hogy folyamatosan figyeljünk egymásra, támogassuk azokat, akik életében a jelenlegi rendkívüli körülmények nehézséget, problémát okoznak vagy okozhatnak. Ennek érdekében munkatársaimmal folyamatosan azon vagyunk, hogy minél több 65 év feletti honfitársunkat érjük el, hogy felajánljuk segítségünket. Köszönjük bizalmukat – írta Ágh Péter országgyűlési képviselő Facebook-oldalán.

Észak-Vasmegye ország­gyűlési képviselője a kezdeményezéssel kapcsolatban elmondta, ebben a nehéz időben az odafigyelésnek, a figyelmességnek és a segítségnyújtásnak különös jelentősége van. Ezért a Fidesz–KDNP képviselői és önkéntes segítői telefonon hívják azokat, akik hozzájárultak a kapcsolattartáshoz, és életkoruk alapján szükségük lehet segítségre, vagy csak néhány jó szóra.

– Az elmúlt napokban Kőszegtől Celldömölkig több mint hatezer idős emberrel sikerült beszélnünk, akiknek nagyon jólesett, hogy az ünnepek közeledtével gondoltunk rájuk, hiszen a személyes találkozásra manapság korlátozottan van csak mód, többen ráadásul egyedül, magányosan élnek – mondta a képviselő.

A telefonbeszélgetések során felmerülő problémákat aztán igyekeztek is orvosolni a telefonálók, akár személyesen, akár az illetékes szervekhez továbbítva a kérést. A mostani akció nem előzmény nélküli, hiszen a tavaszi veszélyhelyzet idején is megpróbálták telefonon elérni a legveszélyeztetettebb korosztályt, és minden egyéb módot is megragadnak arra, hogy a járvány okozta nehézségeket enyhítsék. Ágh Péter hangsúlyozta, a telefonbeszélgetések során igyekeztek felhívni a figyelmet arra is, hogy nagyon fontos betartani a szabályokat annak érdekében, hogy legyőzzük a járványt, ami egyszer már sikerült. Ha összefogunk, ha vigyázunk egymásra, ha felelősen viselkedünk, ez újra sikerülni fog – fogalmazott.

Kiemelt képünkön: Ágh Péter elmondta: több mint hatezer embert sikerült elérniük

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában