Cserélik a vezetéket

2020.12.10. 07:00

Több száz lakásban ideiglenesen nincs fűtés Szombathelyen

Oladon, az Apáczai Csere János sétányon cserélik ma a távhővezetéket, emiatt reggel 8 és 16 óra között szünetel a fűtés-, és melegvíz-szolgáltatás.

Tömböly Ágnes

20201209 Távhő vezeték rekonstrukció az Apáczai sétányon, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

„Egy váratlan meghibásodás, egy távvezeték-lyukadás történt az Apáczai Csere János sétányon. Annak érdekében, hogy a fűtési időszak alatt a területen a szolgáltatás biztosított legyen, szükséges a távvezetéket tizennégy méter hosszú szakaszon kicserélni” – tájékoztatta szerkesztőségünket Kocsis-Tóth Ildikó.

A Szombathelyi Távhőszolgáltató Kft. sajtóreferense kérdésünkre kitért arra is, hogy tavaly ugyanezen a területen, a jelenlegitől megközelítőleg hat méter távolságban volt meghibásodás. A mostani probléma elhárítása nem halasztható, ezért a további biztonságos szolgáltatás érdekében ma elvégzik a munkálatokat. Emiatt 676 lakásban nem lesz fűtésés melegvíz-szolgáltatás. Kocsis- Tóth Ildikótól megtudtuk még, mindent elkövetnek annak érdekében, hogy a munkálatokhoz kapcsolódó üzemszünet a lehető legrövidebb ideig érintse a felhasználókat.

Kiemelt képünkön: Oladon, az Apáczai Csere János sétányon lyukadt ki egy távhővezeték, a hiba javítása nem halasztható későbbre

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában