Karácsony

2020.12.04. 07:00

Ünnepvárás dalokkal Répcelakon

Bár a vírusjárvány Répcelakon is rányomja a bélyegét a hangolódásra, a helyi művelődési ház munkatársai mindent megtesznek azért, hogy a járókelők szívébe becsempésszék az ünnep fényét – és dallamait.

Polgár Patrícia

20201203 Boros András a Répcelaki Művelődési Ház igazgatója állítja be vetítést, Répcelak, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Ha az idei egy átlagos év lenne, akkor a Répcelaki Művelődési Ház és Könyvtár dolgozói már javában az adventi programokat szerveznék, hiszen ezekből akadt jócskán a korábbiakban: közösen díszítették a karácsonyfát, karácsonyi vásárt rendeztek, advent vasárnapjain karácsonyi filmeket vetítettek, de volt már karácsonyi színdarabjuk is – tudtuk meg Boros Andrástól, a művelődési ház igazgatójától.

Idén sajnos minimalistábbra kellett szabniuk a karácsonyvárást. Az intézményt ugyanis bezárták és a jelenleg érvényben lévő rendelkezések sem engednék a közös ünneplést. Így gondoltak egyet és úgy döntöttek, nem az embereket vonzzák be magukhoz, hanem az ünnepi hangulatot viszik ki.

Hangfalat helyeztek az épület elé, így napról napra, délután négy és este nyolc óra között az ünnepet idéző, karácsonyi dallamokkal örvendeztetik meg az arra járókat. Sőt, a művelődési ház egyik ablakában még maga a Mikulás is helyet kapott: sötétedés után mozgókép formájában csal mosolyt az erre sétáló gyermekek és szüleik arcára.

Kiemelt képünkön: Boros András, a művelődési ház igazgatója állítja be az ünnepi vetítést

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában