Összeköttetés

2020.12.30. 07:00

Útfejlesztések: kezdődhet a tervezés Vas megyében

Jelentősen javul Szombathely és a szomszédos városok – Körmend, Kőszeg – közötti közúti összeköttetések színvonala – derül ki az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményéből.

Vas Népe

20201229 Útfejlesztés Kőszeg és Szombathely között itt is lesz egy leágazó, SzombathelyCseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A kormány 82 milliárd forintot biztosít kiemelt társadalmi igényeken alapuló újabb gyorsforgalmi, főúti, települési elkerülő, csomóponti és hídfejlesztések előkészítésére, így hetvennégy újabb közútfejlesztés tervezése kezdődhet meg.

Az összegből két helyre is jut Vas megyében. Egyrészt fedezi a 86. számú főút Szombathely és Egyházasrádóc közötti szakasza kétszer kétsávos úttá fejlesztésének, másrészt a Szombathely és Kőszeg közötti útkapcsolat megépítésének az előkészítését. A tervek szerint a nyomvonal a Söptei úti új különszintű csomóponttól indulva kétszer kétsávos, fizikai elválasztással rendelkező főútként északról kerüli el a szombathelyi repülőteret, majd Gyöngyösfalu, Lukácsháza és Kőszegfalva településeket Kőszeg– Centrum csomópontig.

Mosóczi László államtitkár elmondta: kiemelt közlekedéspolitikai cél a megyei jogú városok közúti elérhetőségének fejlesztése.

Kiemelt képünkön: Újabb lépés Szombathely közúti elérhetőségének javításáért

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában