A család és a munka

2020.12.16. 14:00

Virtuális térben adták át a családbarát munkahely díjakat

A Vas Megye Családbarát Munkahelye és Munkahelyi Vezetője Díjak díjátadó ünnepségét online konferenciaként szervezte meg kedden a Vas Megyei Önkormányzat és Hivatala.

Merklin Tímea

20201215 Családbarát díjat kapott a Vas Megyei Kormányhivatal, Ágh Ernőné főigazgató, Szombathely, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Forrás: Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

Majthényi László elnök elmondta, hogy harmadik alkalommal ítélik oda a Vas Megyei Közgyűlése által 2018. évben alapított a Vas Megye Családbarát Munkahelye díjakat. Mindenkinek megköszönte a munkáját, és azt kérte: továbbra is ennek szellemében végezzék a munkájukat. Dr. Balázsy Péter hivatalvezető, megyei jegyző felidézte: először 2017-ben, majd 2019-ben kapta meg az Emberi Erőforrások Minisztériumától a Családbarát munkahely címet a megyei önkormányzat, amely maga is megalapította megyei szinten ezt a díjat, hogy propagálja a családbarát munkakörnyezet gondolatát. A Megyeháza elnöki irodájában dr. Kondora Bálint alelnök adta át jelképesen az elismeréseket.

Vas megye családbarát munkahelye díjat kapott 100 fő foglalkoztatott feletti kategóriában az Ivy Technology Kft., amely a szellemi munkakörök többségében bevezették a kötetlen munkaidőt, az otthoni munkavégzést. A tavaszi járványhelyzetben szociális csomagot kínáltak fel a cégnél dolgozó idősebb korosztálynak.

Vas megye családbarát munkahelye díjat kapott 100 fő foglalkoztatott alatti kategóriában a Szentgotthárd Thermalpark – St.Gotthard Spa & Wellness, amely számos foglalkoztatástípust alkalmaz: van részmunkaidő (4/6 órás), távmunka, home office, rugalmas, csúsztatott munkakezdés. A vállalat célja: az atipikus foglalkoztatással csökkentsék a fluktuációt, növeljék a dolgozók motivációját.

Vas megye családbarát munkahelyi vezetője díjat vehetett át virtuálisan Ágh Ernőné, a Vas Megyei Kormányhivatal főigazgatója. A hivatal az Esélyegyenlőségi Tervével évek óta segíti a családokat, munkaszervezési könnyítéseket alkalmaz, különböző családi támogatásokat ad. A főigazgató proaktív látásmódjával és családcentrikus személyiségével mindent megtesz a pozitív munkahelyi légkör megteremtéséért.

Vas Megye Közgyűlése Vas megye Családbarát Munkahelye Különdíjat kapott családbarát intézkedéseiért a a MAM-Hungária Kft.

A Kft. 2018-ban elsőként nyerte el Vas Megye Családbarát Munkahelye címet, vezetője Kiss Katalin 2019-ben Vas Megye Családbarát Munkahelyi Vezetője díjban részesült. A cég célja, hogy dolgozóik egészségtudatosságát, egészségmegőrzését erősítsék.

Vas Megye Közgyűlése Vas megye Családbarát különdíjat adományozott családbarát intézkedéseiért a Muraba Európai Területi Társulás részére, amely felismerte a munkavállalók családi életének és munkahely összeegyeztethetőségének fontosságát, ehhez pedig rugalmas foglalkoztatási formákat, távmunkát alkalmaz ezeknek az összehangolása érdekében.

Majthényi László megyei elnök mindenkinek egészségben gazdag új évet kívánt, nyomatékosítva hogy a régi mondás új értelmet nyert.

(Kiemelt képünkön: Ágh Ernőné mindent megtesz a pozitív munkahelyi légkör megteremtéséért)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában