Modern Városok Program

2021.01.05. 20:53

2000 milliárdot már kifizettek

A Modern Városok Programban 2020 végére a kifizetett támogatások elérték a 2000 milliárd forintot. A programból Szombathely is profitált.

VN

Fotó: pixabay.com

Megfelelő ütemben haladnak a Modern Városok Programnak köszönhető fejlesztések a megyei jogú városokban. A program összességében több mint 4000 milliárd forint fejlesztést tartalmaz a megyei jogú városok fejlesztésére. 2020 végére a kifizetett támogatások elérték a teljes becsült költségvetés felét, azaz a 2000 milliárd forintot – tájékoztatott Gyopáros Alpár, a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Hozzátette: Magyarország valamennyi, tehát 23 megyei jogú városában gazdaságélénkítő, munkahelyteremtő, kulturális, egészségügyi, sportcélú, közlekedési, városszépítő, a szabadidő hasznos eltöltését segítő, valamint infrastruktúra-javító beruházások és fejlesztések valósulnak meg A támogatott nagyvárosok között Szombathely 15 projekttel érintett, ezek egy része már lezárult: így a Szent Márton-terv fejlesztései és a dozmati víztározó építése is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában