Hősugárzókat, hálózsákot visznek

2021.01.08. 07:00

A Pinkamenti horvátok is segítik az anyaországban élő kárvallottakat

A horvátországi földrengés károsultjai javára gyűjtenek a Horvát Nemzetiségi Önkormányzat felhívására Felsőcsatáron is.

Merklin Tímea

20210107 A horvát földrengésben érintettek megsegítésére indult gyűjtés Felsőcsatáron, Hende Csaba Országgyűlési képviselő, Konczér Katalin polgármester, Felsőcsatár, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Cseh Gábor

Az adományokat kamionnal fogják eljuttatni a rászorulók számára. Konczér Katalin polgármestertől megtudtuk: a gradistyei nemzetiségi önkormányzatok készek finanszírozni a szállítás költségeit, keresik a pénzadomány eljuttatásának módját is. Dr. Hende Csaba országgyűlési képviselő, parlamenti alelnök elmondta: példátlan ez a lakossági hozzáállás, és megrendítő az az azonnali segítségnyújtás, ahogy a Pinka menti horvátok segítik az anyaországban élő kárvallottakat, Nardán, Felsőcsatáron, Horvátlövőn és Szentpéterfán is. Szinte hegyekben állnak a tartós élelmiszerek, a tisztító- és fertőtlenítőszerek. Hálózsákokat és hősugárzókat is visznek, mert a várható rengések miatt sokan nem mernek a házukban aludni, a szabad ég alatt töltik az éjszakát.

Kiemelt képünkön: Dr. Hende Csaba és Konczér Katalin

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában