Óévbúcsúztató a természetben

2021.01.02. 07:00

A Rábához kenus, a Kalaposkőhöz gyalogos túrát szerveztek, sokak örömére

Bár a megyében az újévköszöntő gyalogtúrák többsége elmaradt, a Kalaposkőre szervezett kirándulást nem fújták le, sokak örömére. A bátrabbak pedig a Rábán vízitúrával búcsúztatták az óévet.

VN

Fotós: © Szendi Péter

Idén a szervezett újévi kirándulások, túrák többsége elmaradt: így az Írottkőt „meghódító” és az őriszentpéteri szertúra is. Nagy Gábor bozsoki túravezető azok közé tartozott, aki úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány ellenére is megtartja szilveszter délelőttre hirdetett kirándulását a Kalaposkőhöz.

Nagy Gábor túravezető és felesége diktálta az iramot
Fotó: Cseh Gábor

Ahogy elmondta, nem is gondolkodott hagyományos, vezetett kirándulásának elhalasztásában, kis és nagy létszám esetén is nekiindultak volna a túrának, legfeljebb nagyobb távolságok megtartásával. Az egyetlen tényező, ami eltántoríthatta volna tervétől, az az időjárás lett volna, ám ez az év utolsó napján szerencsére kedvezett a túrázó csapatnak.

Hagyományos évbúcsúztató evezésre gyűlt össze december 31-én a Bayou Bönhőőő Klub magja a Rábánál. A kenusok mintegy 16 kilométert tettek meg Körmend és Molnaszecsőd között, kedvező időjárási körülmények mellett. Somogyi László túravezető elmondta: már régi hagyomány, hogy a hajóból búcsúznak az óévtől.

A kenusok mintegy 16 kilométert tettek meg Körmend és Molnaszecsőd között kedvező időjárási körülmények mellett
Fotó: Szendi Péter

– Ezzel az evezéssel köszöntük meg a szeretett Rába folyónak, hogy a sok nehézség ellenére mennyi pozitív élményt adott nekünk 2020-ban – fogalmazott. A természetet szerető és tisztelő evezősök azt ígérik, hogy az új évben is vigyáznak a folyóra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában