Vonzó táj

2021.01.17. 10:27

A vadászati felhívás ellenére sokan látogattak ki a Kőszegi-hegységbe

Szombat délutánig több mint százan látogattak ki a Kőszegi-hegységbe, pedig korábban a Szombathelyi Erdészeti Zrt. figyelmeztetett: pénteken és szombaton állományszabályozó nagyvad vadászatot taranak. A havas, csúszos útviszonyok miatt most sem ajánlott autóval közlekedni a területen.

Tóth Dóra

20210116 Vadászat miatt lezárták a Kőszegi-hegyre mebő utat, Képen: Bognár Anita polgárőr, Török Imre erdészet munkatársa, Németh Szilvia polgárőr, Velem, Cseh Gábor, CSG, Vas Népe

Fotó: Cseh Gábor

A hegy lábánál szombaton folyamatosan rendőrök felügyelték, hogy hányan mehetnek fel az úton: egyszerre csak nyolc autót engedtek át, ugyanis ennyi parkolóhely van. Az erdő szélén polgárőrök és a Szombathelyi Erdészeti Zrt. munkatársa igazította útba az érkezőket. Németh Szilviától és Bognár Anitától, a polgárőrség munkatársaitól ottjártunkkor megtudtuk, eddig senkinek nem okozott problémát a gyalogos közlekedés.

Fotó: Cseh Gábor

Török Imre, a Vasvári Erdészeti Igazgatóság műszaki vezetője kérdésünkre elmondta, szombat délutánig a havazás és hideg ellenére már több mint százan érkeztek, hogy élvezzék a táj szépségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában