sajtótájékoztató

2021.01.08. 07:00

Aggódik a város büdzséjéért

Ungár Péter budapesti országgyűlési képviselő (LMP) sajtótájékoztatón kritizálta a kormányt, amiért Szombathely nem kapott szabad felhasználású kormányzati támogatást.

Tömböly Ágnes

A budai milliárdos egy december 24-i kormányhatározatra hívta fel a figyelmet, amiben mintegy 1,4 milliárd forint támogatást ítéltek oda Győrnek, Székesfehérvárnak, Zalaegerszegnek és Veszprémnek. Ungár Péter szerint a kormány bünteti az ellenzéki városokat, ezért nem részesültek a központi támogatásból. Ennek szerinte a helyiek fogják a kárát látni.

Felvetésünkre, hogy decemberben jelentették be: a Haladás Sportkomplexumot az önkormányzat átadja a magyar állam részére, és annak több száz millió forintos fenntartási költsége nem terheli az önkormányzat büdzséjét, nem minősül-e támogatásnak, Ungár Péter úgy válaszolt: „Az, hogy a Fidesz kreált egy intézményt, ami utána nagyon nagy megterhelés volt a város költségvetésére, majd azt átveszi, ezzel egy olyan problémát old meg, amit ők maguk kreáltak.”

Ismert, a több mint százéves Haladás VSE munkacsarnoka és a Haladás labdarúgóklub stadionja helyén épülhetett meg kormányzati támogatásból a Haladás Sportkomplexum 2018 végére. A létesítmény fenntartásához 2019-ben és 2020-ban 300-300 millió forintot nyújtott a magyar kormány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában