A legjobb száz közé került az alkotás

2021.01.25. 20:48

Álomstrandot épített legóból a 8 éves szombathelyi fiú és apukája

Úszó, napozó, kávézó emberek, partról fotózó anyuka, stégen horgászó apuka, szörfös és kajakos a hullámzó vízen – ami most sokunknak csak álom, azt több 100 legóelemből megépítette a 8 éves Bősze Ákos és apukája, Bősze Szabolcs. Az alkotás a Legoland versenyén bekerült a legjobb száz közé, a továbbjutásért most még lehet rájuk szavazni.

Cseh-Egyed Bernadett

A nyolcéves Ákos édesapjával, Bősze Csabával

Fotó: VN/MA

Ákos ötéves volt, amikor megkapta édesapja huszonöt éve őrzött legókészletét. A játékból szerelem lett első látásra, a gyűjtemény azóta csak gyarapodott. Bármit megépítenek az apró elemekből, legyen az egy valódi épület, egy átélt élmény, egy mesefilmben látott részlet. Fantáziájuknak csak a kockák mennyisége szabhat határt – mesélte lapunknak Meisner Adrienn édesanya.

A nyolcéves Ákos édesapjával, Bősze Szabolccsal
Fotó: VN/MA

A család tavalyelőtt nyáron járt Legolandben, azóta követik a németországi park közösségi oldalát. Itt látták meg karácsonykor a felhívást, amely így szólt: „Építsd meg álmaid úti célját!” Az egyetlen kitétel az volt, hogy csak eredeti legót lehet használni. – Mivel imádunk legózni, egyértelmű volt, hogy indulunk a versenyen. Ákos és apukája öt nap alatt végeztek a strand megépítésével. Azért ezt a témát választottuk, mert már nagyon hiányzik nekünk a nyár, a nyaralás és a tengerpart – tette hozzá Adrienn.

A beküldött négyszáz mű közül a szombathelyi párosé bekerült a legjobb száz közé. Egy név és e-mail-cím megadásával bárki szavazhat a 60-as szám alatt megtalálható LEGO Strandra. A cél a legjobb húsz közé kerülés.

Az újabb megmérettetés új témájához maga a gyártó biztosítja majd a hozzávalókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában