Az ingázókat tesztelné az osztrák egészségügyi miniszter

Csak múlt pénteken léptek hatályba a szigorúbb előírások az Ausztriába való belépéskor, Rudolf Anschober máris intenzívebben ellenőrizné az Ausztria határain túlról érkező ingázókat. Erre alkalmas megoldásnak tartja a tesztelést.

Polgár Patrícia

Bucsu határátkelő a koronavírus-járvány miatti határzár előtt 2 nappal. 20200830 Bucsu Fotó: Unger Tamás UT Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Az osztrák egészségügyi miniszter a koronavírus új változataira reagálva az ORF Középen című műsorában jelentette be javaslatát az országba ingázók tesztelését illetően – írja a krone.at osztrák hírportál. A szabályozás tervezete egyelőre kidolgozás, illetve felülvizsgálat alatt áll, az viszont biztos: ha az osztrák kormány meglépi ezt az intézkedést, azzal tovább nehezítik a külföldről érkező munkavállalók sorsát.

Jelenleg azoknak, akik szeretnének belépni Ausztriába, előzetesen online regisztrálniuk kell. Azonban az ingázók – csakúgy, mint az áthaladók és a sürgős családi ügyek, például temetés miatt érkezők – mentesülnek az ellenőrzés alól.

Megközelítőleg 230 ezren ingáznak rendszeresen Ausztriába. Georg Knill, az Iparosok Szövetségének elnöke múlt vasárnapi közleményében hangsúlyozta a zökkenőmentesen működő határ- és ingázó forgalom fontosságát, annak érdekében, hogy az ipari vállalatok alkalmazottai könnyedén eljuthassanak munkahelyükre. – Mindenáron el kell kerülni az érintett emberek és vállalatok további terhelését – mondta az elnök az ingázók védelmében.

Kiemelt képünkön: Bucsu – az első lezárás előtt

Kapcsolódó cikkek:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/eletbe-lepett-a-kotelezo-regisztracio-mielott-ausztriaba-lepunk-mutatjuk-az-osszes-fontos-dokumentumot-infot-4577767/

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/tovabbi-szigoritasok-lepnek-eletbe-ausztriaban-4583677/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában