Gergyéné Szakály Georgina állt a kezdeményezés élére

2021.01.12. 07:00

Bedobozolt adományok a földrengés károsultjainak Vasváron

A Nagy Gáspár Művelődési Központ Gergyéné Szakály Georgina kezdeményezésére adománygyűjtést szervezett a horvátországi földrengés károsultjainak.

Vas Népe

Lakóépületekrõl leomlott törmelékek hevernek egy utcán Zágrábban 2020. március 22-én, a Richter-skála szerinti 5,6-os erõsségû földrengés után. Késõbb egy 5,1-es erõsségû földrengés rázta meg a térséget. Az emberek az utcákra menekültek, elment az áram, és több épület homlokzata megsérült.

Forrás: MTI / AP

Fotó: Filip Horvat

A kulturális intézményben három napon át fogadták a felajánlásokat. A járványhelyzet miatt elsősorban tisztálkodáshoz szükséges árucikkeket – tusfürdőt, papír zsebkendőt, szájmaszkot, gumikesztyűt, kézfertőtlenítőt, ásványvizet, mosóport, öblítőt – vártak a gyűjtőponton. – Munkatársaim csapatként és egyhangúlag támogatták a jó ügy megvalósítását. Nagyon sokan vannak az adományozók is, annak ellenére, hogy most mindannyiunk léte, személyes biztonsága is ingatag. De kimozdultak a vasváriak, vásároltak és hoztak – írta közösségi oldalán az akció kezdeményezője. Hozzátette: ilyenkor a legapróbb adomány is számít. Mert nem a mennyiség a mérvadó, hanem a segítő szándék, a közösségi akarat ébren tartása. – Mert hiszem és vallom, hogy csak így tud gyógyulni a világ! – fogalmazott Gergyéné Szakály Georgina, aki egy porcelánbabát is küld Horvátországba: kedvességnek, kísérőnek. Az adományokat termékenként válogatták szét, aztán dobozolták be.

Az adományok nemcsak a megjelölt három napban, hanem folyamatosan, a csomagok elszállításának idejéig érkeztek a gyűjtőpontra. A bedobozolt adományokat a vasváriak Szombathelyen, a Horvát Nemzetiségi Oktatási Központban adták le. Szombaton indult el a kamion, amely ezeket is elszállította Horvátországba. – Köszönjük, Vasvár! – írta az adománygyűjtés szervezője, Gergyéné Szakály Georgina közösségi oldalán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában