vád

2021.01.15. 15:10

Bíróság elé állították az embercsempészt

Bíróság elé állotta a Sárvári Járási Ügyészség pénteken a bosznia-hercegovinai férfit, akit  kedden tetten értek Vámoscsalád közelében, amint öt szír állampolgárságú személyt szállított  át Magyarországon. Jogellenesen akarták átlépni a magyar-osztrák államhatárt. 

A vád szerint a bosznia-hercegovinai férfi január 12-én Szerbia felől beutazott Magyarországra. A megbízója utasításának megfelelően egy benzinkúton találkozott a kapcsolattartójával, aki a későbbiekben egy telefonos alkalmazáson keresztül küldte el neki annak a helynek a koordinátáit, ahol az öt férfi várt rá – tájékoztatott Tánczosné dr. Kiss Éva főügyészhelyettes.

A szír férfiak személyes okmányok nélkül jutottak be Magyarországra, a határátkelő állomásokat kikerülve. Ismeretlen személyek segítették őket.

A vádlott három férfit a csomagtartóban, két férfit pedig az utastérben rejtett el. Akkor kapta volna meg a fizetségét, ha eljuttatta volna a szíreket Németországba. Ez volt az úti céluk.

A rendőrség közúti ellenőrzés alá vonta a vádlottat Vámoscsalád közelében, az M86-os autóúton, és megtalálta a gépkocsiban rejtőzködő külföldieket.

A Sárvári Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően vagyoni haszonszerzés végett, az államhatár átlépéséhez több embernek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat, akit két év hat hónap év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt, és öt évre kiutasított az ország területéről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában