Gázrobbanás

2021.01.14. 07:00

Bíznak abban, hogy felépül a pápoci férfi, akit továbbra is intenzív osztályon ápolnak

Mint arról beszámoltunk, egy idős pápoci férfi házában történt gázrobbanás múlt hétfőn. A férfi megsérült a balesetben, állapota nem javul, továbbra is intenzív osztályon ápolják.

Polgár Patrícia

Nováky Ernő polgármester mutatja a lakhatatlanná vált házat

Fotó: Cseh Gábor

Gázpalackot cserélt a tulajdonos, és közben nagy mennyiségű gáz került a lakás levegőjébe, ami berobbant – írtunk a tragikus eseményről múlt héten. A robbanástól a ház egyik fala is kidőlt, a 69 éves férfi, aki az ingatlanban egyedül él, súlyosan megsérült a robbanásban.

Nováky Ernő, Pápoc polgármestere folyamatosan kapcsolatban van a férfi testvéreivel, tőlük értesül állapotáról, amivel kapcsolatban javulásról sajnos egyelőre nem tudunk beszámolni.

Nováky Ernő polgármester mutatja a lakhatatlanná vált házat
Fotó: Cseh Gábor

A bőrfelületén szerzett égési sérülések csúnyán felhólyagosodtak, kezét minden bizonnyal műteni kell, légutainak állapotában már a robbanást követő 24 órában romlás történt – ezek a láng benyelésének a következményei. Azóta gégemetszést is végrehajtottak rajta. Jelenleg is intenzív osztályon ápolják, ahol mélyaltatásban tartják és rendszeresen kap fájdalomcsillapítókat – tudtuk meg a polgármestertől.

A ház teljesen lakhatatlan lett, lefóliázva várja sorsát. Az azonban biztos, hogy amennyiben kiengedik a kórházból, a férfinek otthonra lesz szüksége.

– Elsőként valószínűleg az önkormányzat gondoskodik majd az elhelyezéséről, később pedig testvérei vennének neki Pápocon egy házat, ugyanis ő mindenképpen szülőfalujában szeretne maradni – mondta el kérdésünkre a faluvezető.

 

– A személyes dolgaiban nagy kár nem keletkezett, az ingatlan sérült jobban. Amikor a bajtársakkal kiérkeztünk, megközelítőleg másfél méteres lánggal égtek az ágyon a ruhák, ő pedig egy bögrével a kezében próbálta megfékezni azokat. Igazából, bár a falak kidőlése elsőre arra enged következtetni, nem robbanás, hanem gázlobbanás történt, ugyanis a palack nem hasadt meg – magyarázta Nováky Ernő, aki egyben a település önkéntes tűzoltóságának elnöke is. Hozzátette, egyelőre csak reménykedni tudnak az idős férfi gyógyulásában, de amennyiben kijöhet a kórházból, biztosan szüksége lesz a segítségre, így elképzelhető, hogy valamilyen formában gyűjtést rendeznek a megsegítésére.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/egy-ember-megserult-papocon-mikor-gazpalack-robbant-fel-4545745/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában