Összegzés

2021.01.10. 20:00

Búcsú egy bajnoktól, vasi faluban forrtak az indulatok, síkosságmentesítés kérdése – Ez történt a héten

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legfontosabb vasi történéseit, így, ha valamiről lemaradt volna, azt most pótolhatja.

vaol.hu

20201227 Szombathely Összesen nyolc autó tört össze Szombathelyen, a Csaba úton lévő felüljárón, amikor az ónos szitálás miatt jégpályává változott az úttest ezen a szakaszon. Fotó: Horváth Balázs HB Vas Népe

Fotó: Horváth Balázs

Leégett egy ház Egyházashollóson – Alig van már nyoma a tűznek, a bajba jutott családnak a falu is segített

Nem csak ígéret volt, valóban támogatta a település a családot, amelyiknek még tavaly égett le az otthona. Az apa a kezdeti segítség után a két kezével építi új otthonukat, szinte rá sem ismerni a régi falakra. Ismét Egyházashollóson jártunk, ITT mutatjuk, hogy mit tapasztaltunk.

Czepelus Árpádot munka közben találtuk: „Rajtam nem múlik”
Fotó: Cseh Gábor / VN

Nyolc autó karambolozott Szombathelyen – Miért késett a síkosságmentesítés?

Sok olvasónk háborodott fel december végén, amikor a Csaba utcai felüljárón nyolc gépkocsi tört össze egy balesetsorozatban. Mi volt a többórás késlekedés oka? – kérdeztük a Szova NZrt.-től. Érdekes választ kaptunk, amelyről ITT írunk.

Kertész Andrea képviselte megyénket 2019-ben, megosztotta tapasztalatait

De, hogy milyen is ez a szépségverseny egy lány szemével, aki egyszer már képviselte megyénket a fináléban? 2019-ben Kertész Andreát választották meg olvasóink a legszebbnek. Kíváncsiak voltunk a tapasztalataira, amelyekről ITT olvashatnak. A Tündérszépek szépségversenyre pedig ITT jelentkezhet!

Sárfelhordás miatt forrtak az indulatok Balugonyomban

A Héraháza és a Vadvirág utca lakói valószínűleg nem foglalták imába annak a gazdának a nevét, akinek a gépei az ünnepek előtt földdel terítették be a vasi falu két utcáját. Megkerestük az érintetteket. Az erről szóló cikkünket ITT találja!

Tarsoly Alfonz polgármester mutatja: korábban ezen az úton közlekedtek a mezőgazdasági gépek, azonban ezt lezárták
Fotó: Cseh Gábor

Búcsúzunk a klasszis diszkoszvetőtől

Csütörtökön búcsúztatták a Szent Márton-plébánián a magyar atlétika első világbajnoki érmesét, az 53 éves korában elhunyt korábbi diszkoszvetőt, Horváth Attilát. Búcsúzzunk tőle mi is – felelevenítve eredményes pályafutását. A teljes cikket ITT találja!

Ha marad a vírus, sok mindenről le kell mondanunk

Dr. Kecskés László, a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház mellkassebész főorvosa örömmel fogadta, hogy a vakcina engedélyezése után tíz nappal már meg is kapta a koronavírus-fertőzés elleni védőoltást. Lapunk érdeklődésére beszámolt tapasztalatairól, és elmondta a véleményét az oltással kapcsolatban. Erről ITT olvashat!

Vérplazmát adott az új betegek gyógyításáért a koronavíruson átesett sárvári Wieder Sándor

Adj vérplazmát, és pipáld ki már januárban a 2021-es jótetted – olvasható a Plazma Pont Győr honlapján. A sárvári Wieder Sándor – ilyen szempontból – tavaly december utolsó napjaiban pipálta ki az előző évit. Belső késztetése, hogy másokon segítsen. miután átesett a Covid–19-fertőzésen, hallotta, hogy a kórházi ellátást igénylő betegek kezelésére a leghatékonyabb gyógymód a vérplazma-terápia, és hogy a szérum kizárólag gyógyult betegek véréből állítható elő. Wieder Sándor történetéről ITT írunk részletesen.

Wieder Sándor októberben esett át a koronavírus-fertőzésen. Győrben plazmadonorszámot kapott
Fotó: Cseh Gábor

Feleződik az iparűzési adó – Vasi üzlettulajdonost, kozmetikust, építési vállalkozót is kérdeztünk

A kormány azzal magyarázta döntését, hogy ezek a cégek adják a legtöbb munkahelyet, és ezek a legsérülékenyebbek a járvány idején. Céljuk, hogy minél több munkahelyet megőrizzenek. Kíváncsiak voltunk, mi a véleménye a Vas megyei vállalkozások vezetőinek az iparűzési adó csökkentéséről. Üzlettulajdonost, kozmetikust, építési vállalkozót is kérdeztünk arról, miként érinti a válság, mire használják majd fel az így megmaradt összeget, egyáltalán: tényleg szükség volt e erre a segítségre. A teljes cikket a témában ITT olvashatja!

Bakóné Rozmán Gabriella és Páli Mihály a celldömölki szervizben
Fotó: Szendi Péter / VN

Hatalmas összefogás Nardán – Négy kisbusznyi szállítmányt visznek Horvátországba

Hatalmas az összefogás, a településen élők mellett az elszármazottak is felajánlották, hogy segítenek a bajba került horvátoknak. A felajánlásokat személyesen viszik ki a leginkább szükséget szenvedőknek. Éppen a kartondobozok tucatjait szortírozták az önkormányzat munkatársai és önkéntesek, mikor hétfőn délután megérkeztünk a kultúrházba. A teljes cikket a témában ITT olvashatja.

Igenis vannak még Vas megyében jó szakik, csak meg kell találni őket

Mindennapi bosszúság, megoldásra váró feladat, ha leszakad a redőny, ha elromlik a cipzár a kedvenc kabátunkon, vagy nem boldogulunk a megrendelt bútor összeszerelésével. Van megoldás! Vas megyei mesterembereket kerestünk fel, akikről ITT írunk részletesen.

Február 1-jéig meghosszabbítják a korlátozó intézkedéseket

A miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, hogy az Operatív Törzs döntése értelmében továbbra is érvényben maradnak a korlátozások. Erről részletesen ITT írtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában