Helyi Arcok

2021.01.09. 19:35

Debütált a fiatal szombathelyi zenész első videóklipje

Gubián Ádám a Végszó című szerzeményének premiere csúszott a koronavírus miatt. A dalban Kovács Pali is segédkezett.

Szalay Dávid

Fotó: Facebook/Gubián Ádám

A vendéglátás mellett talán a zeneipart érintette leginkább a koronavírus elleni harc során meghozott járványügyi intézkedések. A zenészek közül többen civil munkát kerestek, az alkotás utáni vágyat pedig új szerzeményekkel igyekezték enyhíteni. Utóbbi állítás Gubián Ádámra is igaz, aki a közösségi oldalán osztotta meg legújabb dalát, ami a Végszó címet kapta. A dalhoz forgatott videóklip már elérhető a legnépszerűbb videómegosztó oldalon, ahol nem egészen két nap alatt közel 3000-en nézték már meg.

Bejegyzésében feltüntette, hogy ez az első saját szerzeménye. Ez abból a szempontból is érdekes, hogy Ádám februárban mindössze a 17. születésnapját fogja ünnepelni. Megkerestük a Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnáziumban tanuló fiatal szombathelyi zenészt, és az új szerzeményével kapcsolatban kérdeztük.

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=1wGbEPINbxw&t=19s&ab_channel=Gubi%C3%A1n%C3%81d%C3%A1m&fbclid=IwAR2iypeMmmsjQ9YtXtob-pzYT_tQp0brlvegTHoXMElFsAv32WzBnLn2R6Y

Ádám lapunk érdeklődésére elárulta, hogy májusban írta meg ezt a dalt, viszont a koronavírus-járvány miatt hónapokat csúszott a projekt, de nem bánja, hogy így alakult. Mint megtudtuk, az X-faktor nevű tehetségkutatóban ismertséget szerző, ugyancsak szombathelyi zenész, Kovács Pali is segített a dalban.

- Sokat köszönhetek Pali barátomnak, aki a szöveg finomításában segített – mondta Gubián Ádám. -A dalban hallható gitárjáték Paukovics Gergely nevéhez fűződik, a dobokon pedig Jánny Dominik játszik, míg az utómunkát Timár Dusán végezte. Nélkülük biztosan nem lenne ez a dal olyan, amilyen a jelen állapotában – fogalmazott.

Ádám elmondta azt is, hogy két éve kezdett el gitározni, az énekléssel pedig egy éve foglalkozik komolyabban. Korábban írt már verseket, dalszövegeket, de ez a mostani az első komoly projektje. A fiatal szombathelyi zenész kifejtette a jövőbeli terveit is: zenekarral fogja folytatni a zenei utat. Egy titkot is elárult lapunknak, hogy tavaszra tervezik a debütáló kislemezüket, szóval csak most indul be igazán a zenélés. Ádám reméli, hogy minél hamarabb vége lesz a vírushelyzetnek, és élőben is be tudnak majd mutatkozni a közönségnek.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-pillanat-amikor-kezdodik-az-unnep-4125263/?fbclid=IwAR17lzqDb6dgpaJOt_vLaS_HDASNL52w5mgNnfE90xAsstr09rcOC3iOtc0

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában