Dr. Schneider Ferenc folyamatosan oltja a pácienseket, ő maga viszont nem kapott védőoltást

Dr. Schneider Ferenc, a Markusovszky kórház vezető infektológusa folyamatosan oltja a pácienseket, ő maga viszont nem kapott védőoltást, mivel már átesett a Covid-betegségen.

Tersztyánszky Krisztina

Dr. Schneider Ferenc év embere jelölt, 20201229, ut, Szombathely, Vas Népe / Unger Tamás

Fotó: Unger Tamás

Azt, akinek van pozitív PCR-tesztje arról, hogy beteg volt – magyarázza a főorvos –, átesettnek tekintjük, és nem oltjuk. Így több rászoruló személynek jut az oltóanyagból.

Jelenleg is zajlik a megye egészségügyi dolgozóinak oltása, kedden is jöttek fogorvosok, asszisztensek, védőnők, mentődolgozók.

Ezután a rendvédelmi dolgozók következnek. Az első körben nem jelentkezett kórházi dolgozók közül néhányan már meggondolták magukat. Az egészségügyben dolgozók különösen veszélyeztetettek.

– Még a mi osztályunkon is voltak fertőzések, saját magamat is beleértve. Aki megbetegszik, az nem dolgozik, tehát a többiekre nagyobb teher hárul. Országosan van arra is példa, hogy a személyzet megbetegedése miatt kórházi osztályokat kellett időlegesen lezárni. Nálunk ilyen nem volt, de sok egészségügyi dolgozó betegedett meg.

Arra a kérdésre, hogy a krónikus betegek állapotán ronthat-e az oltás, a főorvos azt felelte: ez inkább fordítva van, a krónikus betegség a megszerzett koronavírustól romolhat, akár halálhoz vezethet. A vakcina célja éppen az, hogy megakadályozza, hogy az idős beteg vírusfertőzést kapjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában