Az év vasi embere

2021.01.08. 07:00

Éjfélig szavazhatnak a közönségdíjasra

A Vas Megyei Közgyűlés és a Vas Megyéért Egyesület 23. alkalommal hirdette meg Az év vasi embere választást. A közönségdíjasra csütörtök éjfélig szavazhatnak olvasóink Vas megye Facebook-oldalán.

Vas Népe

Fotó: pixabay.com

A választás első körében a megyei közgyűlés és az egyesület által felkért kuratórium kiválasztott tíz személyt, közülük a második körben titkos szavazással választják meg az év vasi emberét. A kuratórium a napokban dönt a nyertesről. Hagyományosan a megyebálon éjfélkor jelentik be, ki az, aki a szavazás eredményeként az előző évben a gazdaság, a kultúra, a tudomány, a sport vagy a művészetek terén a legtöbbet tette megyénkért. Az idén a bál elmarad, de a díjazottnak az oklevelet és a megyei önkormányzat által felajánlott pénzjutalmat jövő héten adják át.

Most is lesz közönségdíj: a Vas megyeiek Vas megye Facebook-oldalán ma éjfélig szavazhatnak a legalkalmasabbnak tartott jelöltre. Az idei aspiránsok: Horváth József pápai prelátus; dr. habil. Kalocsai Péter történész; Mák Dóri, a Divatbemutató kicsit másképp jótékonysági rendezvény megálmodója; Márovics Pál, a Szombathelyi Mentőállomás vezetője; Parais István, az Ungaresca, a Szökős táncegyüttesek táncosa, tanára, művészeti vezetője; Pintér Zsolt, az ELTE SEK szombathelyi kancellári ügyek koordinációs igazgatója, a Digitális Batman kezdeményezés elindítója; dr. Pölöskey Péter gyermekorvos; dr. Schnei­der Ferenc infektológus; Torjay Valter művészettörténész és Tóth Imre fényképész.

Visszatérve a megyebálra: az idén rendhagyó, jelképes lesz, jótékony céllal rendezik. A szervezők kezdeményezik, hogy a bálok rendszeres vendégei most is váltsák meg belépőjüket, az így összegyűjtött pénzadomány kedvezményezettje a Vas Megyei Mentésügyi Alapítvány.

Korábban írtuk:

https://www.vaol.hu/kozelet/ki-lesz-az-ev-vasi-embere-ok-az-idei-jeloltek-4541623/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában