rend

2021.01.07. 07:00

Éjjel is járőröznek a polgárőrök Vépen és Bozzaiban

A Vépi Polgárőr Egyesület tagjai eddig is minden tőlük telhetőt megtettek a város és Bozzai rendjének biztosításáért, a járványhelyzet azonban több és más feladatot ró rájuk.

Tóth Kata

20201223 Vép Polgárőr járőrszolgálat a temetőnél karácsony előtt, a koronavírus-járvány ideje alatt. Képen: Szalai Lajos, a helyi polgárőrök vezetője Fotó: Szendi Péter SZP Vas Népe

Forrás: VN

Fotó: Szendi Péter

Szalai Lajos parancsnok elmondta: nemcsak nappal, hanem négyen-öten éjjel is szolgálatban vannak, hogy a járványhelyzetben a kormányzati intézkedéseket betartassák. Este fél 8 körül indulnak, éjfélig járőröznek. Állandó köztük a telefon-összeköttetés, hogy ha kell, mindenki hadra fogható legyen. De nemcsak a rendre, a biztonságra figyelnek, hanem arra is, hogy a temetéseken a hozzátartozók és a tiszteletüket tevők ne legyenek többen a kormányrendeletben meghatározott ötven főnél. Nappal a szájmaszk viselését is ellenőrzik, éjjel a lakosok nyugalmát biztosítják. Minden rendkívüli zajra, ismeretlen emberre figyelnek Vépen és Bozzaiban.

Az idős emberekre külön jut figyelmük: többen hozzájuk fordulnak, ha valamit nem tudnak önállóan megoldani. A vépi polgárőrök szívesen segítenek a praktikus dolgokban, de az is feltűnik nekik, ha egy háznál égve hagynak egy villanyt. Összességében az emberek nagyon fegyelmezettek, hallottuk a parancsnoktól, aki nem is tudott kirívó esetről beszámolni a tavaly március óta tartó időszakból.

Kiemelt képünkön: Szalai Lajos parancsnok a temetőnél. A polgárőrök segítik a parkolást, vigyáznak az autókra, ha kell, irányítják a forgalmat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában