Jól teljesít

2021.01.28. 19:40

Elmesélte jelentkezésének nem szokványos körülményeit az Exatlon celldömölki versenyzője

Szabó Benedek üde színfoltja a versenynek, eddig jól teljesített, a csapattársak pedig díjazzák a humorát.

Szalay Dávid

Szabó Benedek eddig jól teljesít, reméljük még sokáig erősíti a Kihívók csapatát

Fotó: tv2.hu

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, a múlt héttől már Vas megyei résztvevőnek is szurkolhatunk a TV2 népszerű sportrealityjében, az Exatlon Hungary-ben. A versenysorozat a festői Dominikán játszódik, ahol a Bajnokok és a Kihívók csapata nap mint nap különböző nehézségű és más-más elemekből összeállított pályákon küzd egymással.

A celldömölki Szabó Benedek a Kihívók csapatához érkezett, ahol a megsérült Nagy Dani helyét vette át. A vasi fiatalember bár nem hétköznapi helyzetbe csöppent bele, frappáns válaszokat adott Palik László kérdéseire. Elmondta, hogy hihetetlen, de pár napja még pörköltevés közben nézte a TV-ben az Exatlont, most pedig itt van.

Benő még meg sem ismerkedett a csapattársaival, máris beledobták a mélyvízbe, ugyanis elérkezett a verseny ideje. A két csapat tagjai ellenfeleket választottak a másik együttes versenyzői közül, a celldömölki srácnak a Bajnokok csapatából Ákossal kellett megmérkőznie. Az akadálypályán végig fej-fej mellett haladtak, de az utolsó gyakorlatnál, amikor egy pallóról kellett három labdát belelőni a pár méterrel arrébb kihelyezett hálóba, Ákos jobbnak bizonyult.

Szabó Benedek (balra) eddig jól teljesít, reméljük még sokáig erősíti a Kihívók csapatát
Fotó: tv2.hu

A Vas megyei kötődésű versenyzőt bíztatták csapattársai, Gelencsér Timi kérdéseire pedig elárulta, hogy nem izgult a játék közben, és megígérte, legközelebb még ennél is jobban fog teljesíteni.

A verseny után nem maradhatott el, hogy Benőt jó alaposan kifaggassák a csapattársak, akinek úgy tűnik könnyen megy a beilleszkedés. Elmesélte, hogy egy Vas megyei városban él, de az egyetem miatt felköltözött Budapestre, ahol sportszervezést tanul. A vasi srác elmondta, hogy nem véletlenül választotta ezt a szakot, ugyanis 10 évig kézilabdázott, 6 évig kosarazott, és mellette úszott is, tehát a sport szerves része volt az életének. Érkezett egy kérdés, hogy miért jelentkezett az Exatlonba? Nos, aligha erre a válaszra számított bárki is. Benő kendőzetlen őszinteséggel, és a sajátos laza stílusában elmondta a többieknek, hogy egy kollégiumi italozás után, berúgva kitöltötte az űrlapot, és ahogy ő fogalmazott: ez lett belőle. Azt viszont kihangsúlyozta, hogy egyáltalán nem bánta meg azt a döntését. Arra is kitért, hogy nagy családja van Celldömölkön, egy édestestvére mellett van négy féltestvére is. A többiek szinte kivétel nélkül pozitívan nyilatkoztak róla, különösen a humorát dicsérték. A teljes beszélgetésről ITT tudja megnézni a videót!

Benő második napja és rögtön a második versenye is elérkezett. Az akadálypálya hosszabb volt, mint előző nap, az ellenfele viszont ugyancsak Ákos volt. Az első megmérettetésen legyőzte a Bajnokok versenyzőjét, aki a csapat Jokerét felhasználva megsemmisítette az eredményt, a versenyt pedig meg kellett ismételni. A celldömölki fiatalemberen azonban nem tudott kifogni, aki másodszor is legyőzte Ákost, ezt a pontot pedig már jóváírták.

A következő nap a háromnapos erőpróba első napja volt, amikor a Kihívók és a Bajnokok azért küzdöttek, hogy a következő időszakot a faházban, vagy a luxusvillában töltsék. Az éjszakai versenyen Benő ezúttal Mátét kapta ellenfélnek, és csak egy nüánszon múlt, hogy vereség lett a vége, ugyanis a 9 kockából, amit egy csúzlival kellett lelőni, a vasi versenyzőnek egy fennmaradt. Ettől függetlenül végül a Kihívók nyerték a játékot, így visszaköltözhettek a luxusvillába. Mivel Benő a legújabb versenyző, ezért ő itt még nem járt, egészen eddig. Azzal kezdte a beköltözést, hogy ráhuppant a kanapéra, ami összetört. A többiek meg is jegyezték, hogy Benő ismét hozta a formáját.

A celldömölki Szabó Benedek (jobbról a második) hamar beilleszkedett a csapatba
Fotó: tv2.hu

A háromnapos erőpróba harmadik napjának reggelén a csapattársak megkérték Benőt, hogy mondjon egy viccet. Idővel alighanem megbánták ezt, ugyanis a celldömölki srác viccmesélése alatt folyamatosan álltak fel az asztaltól, végül mindössze ketten várták meg a csattanót. Ami a verseny részét illeti, ezúttal a saras pálya következett, ahol Benő még szintén nem járt. Ez azonban egy cseppet sem zavartatta, a Bajnokok közül Ákost választotta ellenfeléül, és ezúttal is le tudta győzni, így begyűjtötte a pontot a Kihívók számára.

Összességében az elmondható, hogy a celldömölki Szabó Benedek egy üde színfoltja az Exatlonnak, hamar beilleszkedett, reméljük hosszú ideig láthatjuk még a versenyben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában