Garázdaság

2021.01.29. 16:00

Először késsel fenyegette, majd lánccal ütötte szomszédját egy fiatal Szombathelyen

A Szombathelyi Járási Ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatalkorú fiúval szemben, aki a vád szerint 2020 szeptemberében Szombathelyen a szomszédjára támadt csavarhúzóval, majd – miután ezt a szomszéd elvette tőle – késsel fenyegette megöléssel, mert felszólította a fiatalt, hogy ne köpködjön az udvaron, illetve annak nyomait takarítsa fel – adta hírül a Vas Megyei Főügyészség.

vaol.hu

A fiatalkorú vádlott a késes támadás után, az édesanyja és a barátai kérésére kis időre felhagyott a fenyegetőzéssel és visszament a lakásba. Rövid idő múlva azonban egy kalapáccsal a kezében ment vissza az udvarra, amit a szomszéd fele lendített, majd megpróbálta megrúgni a férfit, aki a fiatalkorú vádlott lábát ellökte, így hárította el a támadást.

Ezután a fiatalkorú vádlott a nadrágjáról leakasztott egy 140 cm hosszú, 3 mm láncszem vastagságú láncot és azzal ütötte meg a férfi kezét, aki 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A fiatalkorú vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság, mint fiatalkorúak bírósága fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában