helyszínbejárás

2021.01.27. 11:30

Felszámolják az illegális lerakóhelyeket Sárváron

A Belügyminisztérium pályázatán csaknem 7 millió forintot nyert Sárvár az illegális hulladéklerakók felszámolására. Ágh Péter országgyűlési képviselő és Kondora István, Sárvár polgármestere helyszínbejárást tartottak.

Pajor András

Forrás: VN

Fotó: Pajor András

Újabb illegális szemétlerakók felszámolására lesz lehetőség Sárváron a Belügyminisztérium Tisztítsuk meg az országot! programja keretéből nyert csaknem 7 millió forintos támogatásból – jelentette be Ágh Péter országgyűlési képviselő. – A választókerületben Sárvár és Kőszeg kapott nagyobb összegű támogatást a pályázaton. Közös célunk és felelősségünk, hogy a jövőben az ilyen helyszínek minél kevésbé legyenek igénybe véve, ez pedig felelős állampolgári magatartást kíván – hangsúlyozta a helyszínbejáráson Ágh Péter.

Sárváron már az elmúlt évben is felszámoltak a rábasömjéni városrészen több illegális hulladéklerakót.

– A város több pontján újratermelődtek ezek a szeméthalmok. A főutak mellett is jelen van a jogellenesen lerakott hulladék. Az elmúlt években figyeltünk erre, és felszámoltuk az illegális szemétkupacokat – mondta el Kondora István.

A Szent Imre herceg, a Diófa, a Madách és a Mátyás király utcákban érintett önkormányzati tulajdonban lévő ingatlanokon az illegális szemétlerakók felszámolásával megbízott vállalkozás várhatóan a napokban megkezdi a teljes hulladékmentesítést.

Kiemelt képünkön: Kondora István és Ágh Péter a Madách utcai illegális lerakónál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában