megosztotta tapasztalatait

2021.01.11. 12:42

Frontvonalban Hende Csaba – A Markusovszky-kórházban önkéntesként dolgozik

Két hónapja teljesít péntekenként önkéntes szolgálatot a Markusovszky-kórház onkológiai járóbeteg szakrendelésén dr. Hende Csaba. Az országgyűlési képviselő tapasztalatait közösségi oldalán írta le, amit a Kiállunk az egészségügyi dolgozók mellett! Facebook-csoport is megosztott hétfő délelőtt.

Tömböly Ágnes

a Markusovszky- kórház dolgozói között osztották ki dr. Hende Csaba (j) parlamenti alelnök és országgyűlési képviselő felajánlását: ezer adag halászlét és desszertet. 20201223 Szombathely Fotó: Unger Tamás UT Vas népe

Forrás: VN

Fotó: Unger Tamás

A veszélyhelyzet teljes ideje alatt önkénteskedik péntekenként a Markusovszky-kórház onkológiai ambulanciáján dr. Hende Csaba – erről mai posztjában tájékoztatta követőit az országgyűlési képviselő.

„Feladatom az úgynevezett Covid pre triázs elvégzése. Ennek során minden beérkező beteg lázát megmérem, az esetleges tüneteiről kikérdezem, majd minderről a beteg által is aláírt nyilatkozatot veszünk fel” – olvasható dr. Hende Csaba bejegyzésében. A politikus rámutatott arra is, hogy mindezt november 13. előtt egy szakasszisztens végezte , aki azóta így „bevethető” a járványkórházként működő intézmény közvetlen betegellátási feladataiban.

Az Országgyűlés alelnöke posztjában írt arról is, hogy nagyapja, Hende Lajos, a híres oladi bíró – ma polgármesterként hívnánk – a falu önkéntes tűzoltó parancsnokaként is szolgált. Amikor az 1930-as években márciusban elöntötte a fél falut az Arany-patak, mindkét minőségében irányította a mentést. Arról akkor a Vasvármegye megyei napilap úgy számolt be, hogy az akkor már 60. évén túl járó Hende Lajos derékig a jeges vízben gázolva mentette az embereket, irányította tűzoltóit. Hende Csaba ezzel kapcsolatosan hangsúlyozta: „Úgy gondolom, az ilyen példák kell, hogy lebegjenek mindazok szeme előtt, akikre vezetőként emberek sorsa van rábízva. Ha jön a vész, nem elbújni kell, hanem az első vonalba kell menni küzdeni az emberekért.”

Az országgyűlési képviselő posztjából megtudtuk azt is, hogy több mint 100 beteg fordult meg január 8-án az onkológiai szakambulancián, ahol teljes fordulatszámon, profizmussal fogadták egymás után a betegeket. „A rendszer azt is zökkenőmentesen át tudta hidalni, hogy bizony az onkológiai osztály dolgozóit sem kímélte a koronavírus. Úgy orvos, mint ápolónő is van a már felgyógyult covid-fertőzöttek között” – osztotta meg Hende Csaba.

Az országgyűlési képviselő azzal zárta hétfői bejegyzését, hogy a koronavírus-járvány szombathelyi frontvonalából rendszeresen jelentkezik majd rövid írásaival.

A poszt teljes szövege itt olvasható!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában